Volkswagen'in kârı 3 milyar euro oldu

VW Grubu'nun 1. çeyrek faaliyet karı 3,4 milyar euro oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW) Grubu, bu yılın ilk çeyreğinde 3,4 milyar euro faaliyet karı açıkladı.

Dizel araçlardaki emisyon testi skandalıyla gündemde olan VW Grubu, 2016 yılı mali performansına ilişkin bir açıklama yaptı. Buna göre, 2015 yılının ilk çeyreğinde 3,3 milyar euro faaliyet karı açıklayan VW Grubu’nun bu yılın aynı dönemindeki faaliyet karı 3,4 milyar euro seviyesinde gerçekleşti. 

Grubun vergi öncesi karı geçen yılın aynı dönemindeki 4 milyar eurodan bu yılın ilk üç aylık döneminde yüzde 19,3’lük azalışla 3,2 milyar euroya, vergi sonrası karı da yüzde 19,3’lük kayıpla 2,9 milyar eurodan 2,4 milyar euroya geriledi.

VW Grubu’nun 2016 yılının ilk çeyreğindeki satış gelirleri ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,4 azalarak 50,1 milyar euro oldu.

Ayrıca, VW grubunun dünya genelinde otomobil satışları ilk çeyrekte geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 0,8 artarak 2 milyon 508 bine ulaştı. 

VW Yönetim Kurulu Başkanı Matthias Müller, konuya ilişkin açıklamasında, "Genel olarak zorlu bir yılda yaptığımız başlangıçtan memnunuz ve zor koşullar altında saygın sonuçlar elde ettik." ifadelerini kullandı.

Müller, yılın ilk çeyreğinde dizel olayının ekonomik etkilerini sınırlandırmayı bir kez daha başardıklarını ve zor koşullarda önemli sonuçlar elde ettiklerini belirterek, "Bu, sahip olduğu güçlü marka protföyü ve birçok global otomotiv pazarındaki iyi konumuyla VW Grubu'nun çok sağlam temeller üzerinde konuşlandığını gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, VW Grubu 2015 yılında 4,1 milyar euro faaliyet zararı açıklamıştı.