Yapı Kredi'ye 4 ödül

Yapı Kredi'nin finansman sağladığı projeler Bonds&Loans'dan 4 ödülle döndü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yapı Kredi'nin finansmanında yer aldığı üç büyük proje, Türkiye'nin finans Oscarları olarak bilinen Bonds&Loans 2017'de 4 ödüle layık görüldü.

Yapı Kredi'nin en büyük finansör olduğu Galataport Projesi, "Yılın En İyi Altyapı Projesi" kategorisinde birinci olurken, "Yılın En İyi Ulaştırma Finansmanı Projesi" kategorisinde ise ikinciliğe layık görüldü.

Kadıncık I-II HES projesi "En İyi Doğal Kaynak Finansmanı Projesi" kategorisinde birinci seçilirken, Akenerji'nin dokuz ayrı elektrik üretim tesisinin yapılandırılması ve refinansmanı da "Yılın En İyi Yapılandırma Projesi" kategorisinde üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın, yılın tamamında proje finansmanı kredilerinin yüzde 13 artışla 11.7 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Açıkalın, "İstanbul'a yeni bir cazibe merkezi kazandıracak ve ekonomiye büyük katkı sağlayacak Galataport projesine toplamda 275 milyon Euro sağladık. Projenin finansmanında en büyük payın sahibi olduk. Kadıncık I-II HES projelerinin finansmanı ile IC-İçtaş Enerji'nin mevcut hidroelektrik santral portföyünün refinansmanını kapsayan 720 milyon dolarlık kredi paketinde finansör olarak yer aldık. Akenerji'ye ise 1 yılı geri ödemesiz 12 yıl vadeli Yeniden Yapılandırma ve Refinansman işlemi gerçekleştirdik." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir