Yaşar Holding ile Toyo Ink Group ortaklığı sağlandı

Boya, kimya, mürekkep sektöründeki Yaşar Holding ile dünya matbaa mürekkepleri sektöründeki Toyo Ink Group arasında atılan imza ile ortaklık süreci tamamlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Boya, kimya, mürekkep sektöründeki Yaşar Holding ile dünya matbaa mürekkepleri sektöründeki Toyo Ink Group arasında atılan imza ile ortaklık süreci tamamlandı.

Hisse devir sözleşmesini Ocak 2016’da imzalayan Yaşar Holding ve Toyo Ink Group, sözleşme sürecini tamamladı. Yaşar Holding iştiraklerinden olan, 1968 yılında Türkiye’nin ilk matbaa mürekkepleri fabrikası olarak kurulan, Türkiye’de gazete ve dergi, ofset, metal ambalaj sistemleri, flekso rotogravür mürekkepleri alanlarında faaliyet gösteren Dyo Matbaa Mürekkepleri’nin yüzde 75 hissesi, Tokyo - Japonya merkezli Toyo Ink Group’un oldu.  Dyo Matbaa Mürekkepleri, yoluna Toyo Matbaa Mürekkepleri A.Ş. ismi ile devam edecek. Yaşar Holding, yüzde 25 hisse ile Toyo Matbaa Mürrekkepleri’nin ortağı olmayı sürdürecek.

Türkiye'de üretim yapan Dyo Matbaa Mürekkepleri ve dünyanın en büyük ilk üç mürekkep üreticisinden biri olan Toyo Ink'in bir araya gelmesiyle, şirketin bölgedeki varlığının güçlenmesi, yeni ürün ve hizmetler ile hem ulusal hem de komşu bölgelerdeki pazarda iş hacminin artması hedefleniyor.

Toyo Matbaa Mürekkepleri Sanayi Ticaret A.Ş. CEO’su Yakup Benli açılış konuşmasında, bu ortaklığın,  şirketin daha da ileriye taşınması için son derece önemli ve anlamlı olduğunu ifade etti. Törende konuşma yapan Toyo Matbaa Yönetim Kurulu Başkanı Koji Wada, “Türkiye’de çalışacağım için onur duyurum ve şu andan itibaren çok büyük bir misyonum var. Toyo Ink markamızı ve satışlarımızı sadece Türkiye pazarında değil aynı zamanda çevre ülkelerde de genişleteceğiz. Diğer tüm grup üyelerin de inandığı gibi ben de bu bölgedeki bir numaralı kimyasal tedarikçisi olacağımız görüşüne yürekten katılıyorum” ifadelerini kullandı.

'Büyük Başarılara İmza Atacağına İnanıyoruz'

İmza töreninde konuşan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, ise şu açıklamalarda bulundu:

“Japonya’nın lider şirketlerinden Toyo Ink Group ile kurulan ortaklığın hem şirketimize hem de sektörümüze büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Kendi alanında öncü olan iki firmanın ortaklığı ile hem ulusal hem de uluslararası pazarda varlığımız ve gücümüz katlanarak artacak. Bu yatırım ile çok uluslu bir gücü ülkemize getirerek ekonomiye de katkı sağlıyoruz. Günümüzde, alanında ve bölgesinde güçlü olan firmaların evliliği, hem sektörlerin hem de ekonomilerin gelişimi için önem kazanıyor.  Matbaa mürekkepleri sektöründe Toyo Matbaa Mürekkepleri ismiyle daha güçlü olarak devam ediyoruz. Yaşar Holding olarak,  Toyo Matbaa Mürekkepleri’nin yeni ismiyle büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz. Çalışanlarımıza, bayilerimize, müşterilerimize bizimle bütünleşerek katkıda bulunmaları dolayısıyla teşekkür ediyoruz.”

'Türkiye ve Çevresindeki Ülkelerle iş ilişkilerini genişletecek'

Yaşar Holding ve Toyo Ink Group arasında yapılan anlaşmanın önemine vurgu yapan,  bu anlaşmanın Türkiye ve Japonya’nın 125. dostluk yılına gelmesinin de güzel bir tesadüf olduğuna dikkat çeken Toyo Ink Group Başkanı  Katsumi Kitagawa, Yaşar Holding ile yaklaşık 1 yıldır süren görüşmelerin sonucunda 16 Ocak’taki hisse devri ile satın almayı tamamladıklarını belirterek, “TOYO Ink Grup, yeni Toyo Matbaa Mürekkepleri ile birlikte, Türkiye ve çevresindeki ülkelerin yaşayış ve kültürlerine katkıda bulunacak ve iş ilişkilerini genişletecektir. Grubumuzun global açılımı için, Toyo Matbaa Mürekkepleri bu bölgede çok önemli bir rol oynayacaktır. TOYO Ink markasını sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Avrupa dahil olmak üzere tüm çevre ülkelerde yaygınlaştıracağız. TOYO Matbaa Mürekkepleri’nin iş hacmini Yaşar Holding’in de desteğiyle büyüteceğimize inanıyoruz” açıklamasında bulundu.