Topçuoğlu’na göre Gaziantep’in başarı formülü

Güneş DOĞDU SOYLU
Güneş DOĞDU SOYLU GAZİANTEP'ten gunes.dogdu@dunya.com

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu’nu ziyaret ettik. Çok keyifl i, umut dolu bir sohbet gerçekleştirdik. Gaziantep’e özgü zahter çayımızı yudumlarken ülke ve kent gündemine dair değerlendirmelerini aldığımız Topçuoğlu, Gülsan Holding’teki gelecek planlarını anlattığında bu moralsiz dönemde tamda duymak istediğimiz türden açıklamalar yaptı. 

Motivasyon bozulmadan yatırımların devam etmesinin ülkemiz için önemine değinen Topçuoğlu, her kötü dönemde olduğu gibi Gaziantep’in bu dönemde de Türkiye’ye moral olacağını savundu. Gaziantep’in özelinde sınırdaki gelişmeleri hatırlattığımız Topçuoğlu, Gaziantep’in kriz yönetimlerinde çok yetenekli olduğunu ifade etti. Her yıl Türkiye’deki büyüme rakamlarının iki katı büyüme başarısını gösteren Gaziantep’in bu yıl da yine bunu gerçekleştireceğini bildiren Topçuoğlu, bunun formülünü sorduğumuzda çok net bir cevap verdi; cesaret, sinerji ve mücadele. Topçuoğlu, Gazianteplilerin cesaretli olduğunu, risk almaktan kaçmadığını, olumsuz sonuç alınsa dahi vazgeçmeyip üstüne üstüne gitmeyi seven, ortak aklın önemi bilen girişimci insanlarının memleketi olduğunu kaydetti. 

Sohbet 80 yıllık geçmişe sahip ülkemizin ve Gaziantep’in değerli kuruluşları arasında yer alan Gülsan Holding’e geldiğinde hep ilkleri gerçekleştirmek gayesinde olduklarını ifade eden Topçuoğlu, bu nedenle sloganlarının “İlkleriyle ve ilkeleriyle öncü kuruluş” olduğunu söyledi. Gülsan Holding’in uzun yıllardır Ar-Ge’sini yaptıklarını, yeni bir sektörde yine bir ilki gerçekleştireceklerini bildiren Topçuoğlu, “yapacağız” demekten daha çok “yaptık” demekten hoşlandıklarını bu nedenle bu yatırımlarını açıklamak istemediğini belirttiğinde saygı duyduk. Diğer taraftan sıkıntıların olduğu bir ülkede nonwowen kumaş tesisi yatırımlarının faaliyete geçtiğini söyleyen Topçuoğlu, söylediklerinin bizi şaşırttığını görünce çok uzun süren bir araştırmadan sonra çok doğru bir yatırım olduğunu ve bu nedenle yatırım yapmaktan vazgeçmediklerini söyledi. 

Son söz olarak Topçuoğlu’na keyifl i sohbeti için teşekkür ederek, başarılarının devamını diliyoruz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Kara sabah 06 Şubat 2024