Yeni İnci, ince çorap ve mayo üretecek

Mayo ve ince çorap üretmeye hazırlanan Yeni İnci, portföyüne sporcular için tayt, bebekler için tulum ve zıbın gibi ürünleri de ekleyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kezban KARABOĞA

İSTANBUL - İç giyim konusunda göğüs kanseri olan kadınlara yönelik protez sütyen, kadınların bulmakta sıkıntı çektiği büyük beden sütyen, gece yatarken göğüs arasındaki kırışıklıkları engelleyen göğüs arası yastığı, göbek problemi olan erkekler için korseli baksır gibi inovatif ürünler üreten Yeni İnci, mayo ve ince çorap işine de girecek. Firma ayrıca portföyüne sporcular için tayt, bebekler için tulum ve zıbın gibi ürünleri de ekleyecek.

Ar-Ge'lerinin sürekli çalıştığını söyleyen Yeni İnci Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Atakan, "Dünyayı geziyoruz. Bazen doğru bazen yanlış sonuçlar alıyoruz ama yenilik yapmaktan kaçmıyoruz. Bunların hepsinin üretimine geçeceğiz. Sütyen üreten bir firma her şeyi üretebilir. Mayoyu çok soruyorlar. Sporcular için tayt yapacağız. Tayta kalça kıvrımı vereceğiz" dedi.

Protez sütyenin patentini aldık

Net bir ihtiyaca karşılık gelen ürünler ürettiklerini anlatan Atakan, "4 sene önce Bayrampaşa'da ikinci fabrikamızı açtık. 8 üretim merkezimiz var. Beş yüz kişiye istihdam sağlıyoruz. Sütyen bizim işimiz. Türkiye'de bir ilk olarak protez sütyen ürettik, patentini aldık. Bu ürün medikal firmalarda çok yüksek fiyatlara satılırdı. Bunu kırdık. Medikalciler de bizden almaya başladılar" dedi. Şu anda 2.5 milyon adet üretim kapasiteleri olduğunu söyleyen Atakan, hedefl erinin üretim ve satışı hep yüzde 10 artırmak olduğunu kaydetti. Ortadoğu'nun hemen hemen tamamına mal gönderdiklerini anlatan Atakan, "Kenya, Tanzanya, Gana ve Pakistan'da varız. Pakistan tekstil ülkesidir ama elektrikten dolayı geriye gitti. Oradaki fabrikalar kapandı, dışarıdan ürün almaya başladılar. Afrika'dan talep görüyoruz. İran bizim için iyi bir pazar. İtalya'ya bile ürün satıyoruz. Bu ülkelere hep 'Yeni İnci' etiketiyle ürün satıyoruz" diye konuştu.

"Böyle giderse üretimi Tunus'a taşıyabiliriz"

Eğitim sürelerinin uzaması ile sektöre kalifi ye eleman bulmakta güçlük çektiklerini anlatan Atakan, "Çalıştıracak eleman bulamıyoruz. Bu nedenle yurtdışında üretim olanaklarını inceliyoruz, Bangladeş, Tunus gibi yerlere bakıyoruz" dedi. İkinci kalite ürünlerini satmak için 'Maddam'ı kurduklarını anlatan Atakan, "Şu anda 3 tane 'Maddam' mağazamız var. 4'üncüsünü Kızılelma'da açacağız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir