'Yeşil Ofis Sertifikası' alan ilk e-ticaret şirketi

sahibinden.com, WWF Türkiye'den (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) "Yeşil Ofis Sertifikası" almaya hak kazanan ilk e-ticaret şirketi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sahibinden.com'dan yapılan açıklamaya göre şirket, inşaat aşamasındayken "Yeşil Ofis" olmaya uygun olarak genel müdürlük binası Sahiplex'i projelendirdi. Sahiplex için programa başvurduğu ilk yılda WWF Türkiye'nin Ekolojik Ayak İzi'ni azaltmaya yönelik girişimi olan Yeşil Ofis Programı'nda belirlenen kriterleri yerine getirdi. 

sahibinden.com çalışanlarının gönüllülük esasına dayalı oluşturduğu "Dünyayı Kurtaranlar" ekibi tarafından yürütülen Yeşil Ofis Programı kapsamında, Sahiplex'te yeni tasarruf ve iyileştirme yöntemleri hayata geçirildi. Enerji tüketiminden kağıt tasarrufuna, geri dönüşümden su tüketimine kadar tüm süreçler yeniden yapılandırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen sahibinden.com İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Güntulu Pamuk, sürdürülebilirlik yaklaşımı doğrultusunda kaynakların doğru kullanılması ve doğanın korunmasını bir görev olarak kabul ettiklerini belirtti. 

Pamuk, bu yaklaşımın sahibinden.com'un yapısıyla da uyumlu olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin en büyük ilan ve e-ticaret şirketi olarak, seri ilan uygulamasının dijital ortama taşınmasına öncülük ettiklerine dikkati çeken Pamuk, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla kuruluşumuz itibarıyla seri ilanda kağıt tasarrufuna da önemli katkı sağladığımıza inanıyoruz. Yeşil Ofis Programı'nın bizleri gururlandıran hususlarından biri de bu projenin çalışanlarımızın inisiyatifiyle başlamış ve yürütülmüş olması. 'Sahibi Sensin' stratejimizle çalışanlarımızın gönüllü olarak oluşturduğu 'Dünyayı Kurtaranlar' ekibi, 1 yıl boyunca ofisimizde alınan tasarruf önlemlerinin takipçisi oldu. sahibinden.com olarak, gelecek nesillere yaşanabilir ve sağlıklı bir dünya bırakabilmek için çalışmalar yapmaktan ve doğaya olan duyarlılığımızı somut biçimde hayata geçirmiş olmaktan çok mutluyuz."

Nasıl Yeşil Ofis oldu

Açıklamada, sahibinden.com'un nasıl yeşil ofis olduğuna ilişkin şu bilgilere de yer verildi:

"Yapılan iyileştirmeler sonucu 1 yıl içinde e-fatura sistemine geçiş yapılarak aylık 90 bin adet, yıllık 1 milyon 80 bin adet kağıt tüketiminin önüne geçildi, 610 kilogram atık geri dönüştürüldü, 2014 yılında 338 olan kişi sayısı ile tüketilen su miktarı, 1 yılda 2 bin 37 metreküpten, 2015 yılında 367 kişi ile 1.980 metreküpe düşürüldü. Böylece kişi başı tüketimde yüzde 10'luk tasarruf sağlandı. Bunların yanı sıra kağıt bardak tüketimini azaltmak için kupa yaptırıldı, şarj edilebilir pil kullanımı teşvik edildi, gereksiz elektrik harcamasını önlemek adına ofise zamanlayıcılı priz yerleştirildi ve dönüşüm kovaları ile çöpler ayrıştırıldı. Ayrıca TEMA Vakfı iş birliğiyle çalışanlar adına 367 adet ağaç dikildi ve Sahiplex'te bir Yeşil Kütüphane kuruldu."