Yiğit Akü savunma sanayi için pil üretecek

Yiğit Akü Genel Müdürü Miser, "Savunma sanayinin yurt dışı bağımlı bazı lityum iyon pil tedarikleri var, onların alternatifi olma gayretindeyiz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası Otomotiv Endüstri Fuarı "Automechanika İstanbul" TÜYAP'da başladı. Fuarın katılımcılarından Yiğit Akü Genel Müdürü Erinç Miser sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Miser:  "2016 yılında ülkemizde yaşananlar ve dünyada yaşanan krizlerin etkisine rağmen biz yine hedeflerimizi tutturarak ve motivasyonumuzu bozmadan yolumuza devam ettik. 2017 de hedeflerimizden sapmadan yüzde 15-20'lik bir büyümeyi hedeflediğimiz, 90 ülkeye yaptığımız ihracatı yaklaşık 110 ülkeye çıkarmayı hedeflediğimiz bir yıl. Yatırımlarımız bu paralelde devam ediyor. Şu anda yapmış olduğumuz yatırımlarla beraber 7 milyon akü kapasitesine ulaşmış vaziyetteyiz." diye konuştu.

2008 yılından bu yana lityum iyon akülerin alt yapısını oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Miser, "Sıfırdan getirdiğimiz teknik bir birikimimiz var. Bunun sonucunda da lityum iyon akü hücrelerini yerli bir üretimle kendi fabrikalarımızda sıfırdan imal edip, elektrikli araçlar için modül haline getirip bunların piyasasının oluşmasına yardımcı oluyoruz" dedi.

Miser sözlerini şöyle sürdürdü:

"Savunma sanayinin yurt dışı bağımlı bazı lityum iyon pil tedarikleri var, onların alternatifi olma gayretindeyiz. Bu konuda da yatırım açısından oldukça güçlü girişimlerimiz var. Şu aşamada Temmuz ayında açılması planlanan Lityum İyon fabrikamızda ilgili faaliyetlerin tümünü gerçekleştirecek alt yapı ve donanımları yürütmekteyiz. İstihdam konusunda yeni açılacak fabrikamızda üst kademe açısından en az 50-60 kişilik, alt kadro olarak da en az 100 kişilik bir potansiyelden söz edebiliriz."

Bu konularda ilginizi çekebilir