Yıldız Holding 5 bin kişiye istihdam sağlayacak

Yıldız Holding, 2017 yılında Şok ile birlikte 5 bin kişiye daha istihdam sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’nin hızlı büyüyen organize perakende kanalı Şok Market’in 4 bin 130’uncu mağazası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in katılımıyla açıldı.

İstanbul Esenyurt’taki mağazanın açılışında konuşan Bakan Müezzinoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın desteği ile yeni bir istihdam seferberliği başlattık. İş arıyorum diyen kim varsa bize gelsin vergisini biz ödeyeceğiz; iş verene de diyoruz ki alın terinin karşılığını nakit olarak siz verin” dedi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de, “Bu yıl holding olarak Türkiye’ye 800 milyon liralık yatırım yapıp 5 bin kişiye daha iş imkanı sağlayacağız. Böylece Türkiye’deki istihdamımızı yüzde 10’un üzerinde artırmış olacağız. Bizim 200 binden fazla müşterimiz var. Müşterilerimizin ayaklarına giderek hizmetimizi götürüyoruz. Bu da büyük bir istihdam gerektiriyor. Çalışanlarımızın 3 te 1’i Ankara’nın doğusunda. Rekabet güzel bir şey bizim yaptığımız ürünler yapmadığımız ürünler halkımızın teveccüh ettiği tüm ürünler mağazalarımızda var" dedi.

Esenyurt'taki Şok Market'in açılışına katılan Bakan Müezzinoğlu, "Zor bir 2016 yılı geçirdik. 2016 yılının zorluklarını bu büyük millet dışında hiç bir millet kaldıramazdı. Bu anlamda yatırımcımız ve girişimcimizin 2016 yılında zorlukları, sıkıntıları oldu ama onların yanında her türlü desteği veren dünya ile rekabette dinamiklerine katkı sağlayan bir hükümet bir yönetim anlayışı ile inanıyorum ki 2017'yi 2016'nın da sıkıntılarını telafi edecek şekilde başarı ile götüreceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın destekleriyle çalışma hayatında yeni bir milli seferberlik başlattık. Bir buçuk milyon iş arıyorum, çalışmak istiyorum diyen kim varsa onlara destek olmak 1 yıl süresince devlete ait ister sigorta primi, ister sağlık sigortası primi, ister işsizlik fonu, ister diğer vergileri vatandaşımız adına, çalışmak isteyen adına biz üstleniyoruz ve çalıştıracak olan işverene de diyoruz ki alın terinin karşılığını siz nakit olarak verin diğer yükten biz sizi kurtaralım. İş arayanımız da bu anlamda bir iş sahibi olsun, evine helal rızık götürsün. İş arıyorum diyen kim varsa gelsin bizi bulsun. Biz de Murat Bey'e göndeririz, Ali Bey'e göndeririz" dedi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de yaptığı değerlendirmede, genç istihdamının önemine dikkat çekti. Ülker, şunları söyledi:

Yıldız Holding Ailesi olarak bugün itibariyle 56 bin kişiye ulaştık. Çalışanlarımızın 40 binini Türkiye’de istihdam ediyoruz. Hammadde aldığımız 50 binin üzerinde çiftçimizi, distribütörlerimizi, plasiyerlerimizi ve hizmet aldığımız üçüncü parti şirketleri de dikkate alırsak, holding olarak 1 milyona yakın kişinin sorumluluğunu taşıyoruz.

5 bin kişiye daha iş imkanı sağlayacağız

Genç nüfusun çalışması, üretmesi gerek. Biz iş insanlarına düşen görev de onlara bu fırsatı sağlamak. Perakende sektörü işsizliğin önlenmesinde önemli bir görev üstleniyor. Bu yıl holding olarak Türkiye’ye 800 milyon liralık yatırım yapıp 5 bin kişiye daha iş imkanı sağlayacağız. Böylece istihdam seferberliğinde üzerimize düşen görevi yerine getirip Türkiye’deki istihdamımızı yüzde 10’un üzerinde artırmış olacağız.

Ülkemizin gençlerinin potansiyeline inanıyoruz. Bu bakış açısıyla, global üst yönetici ihtiyacımız için ilk tercihimiz Türkiye’deki arkadaşlarımız olacak. Türkiye çok dinamik bir ülke ve arkadaşlarımız pek çok konuda global rakipleriyle yarışacak ve hatta onları aşacak azme sahip.

Bu konularda ilginizi çekebilir