Şişecam'daki grev ertelendi

Şişecam'a bağlı iş yerlerinde Kristal-İş Sendikası'nın uyguladığı grev, genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden Bakanlar Kurulu kararıyla 60 gün ertelendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş'ye (Şişecam) bağlı iş yerlerinde Türk-İş'e bağlı Kristal-İş Sendikası'nın uyguladığı grevin 60 gün ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararda, "Şişecam'a bağlı iş yerlerinde Kristal-İş Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevin, genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelenmesi; 18.10.2012 tarihli ve 6356 sayılı kanunun 63. maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 25 Haziran'da kararlaştırılmıştır" ifadesi yer aldı. 

Eskişehir'de cam işçileri ve greve destek veren sendika üyeleri yürüyüş düzenledi

Alınan karar sonrası, Eskişehir'de Kristal-İş üyesi bir grup işçi yürüyüş düzenledi. 

Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi'ndeki Yediler Parkı önünde toplanan cam işçileri ve aileleri ile greve destek veren bazı sendika üyeleri, AK Parti İl Başkanlığı binasının bulunduğu Yunus Emre Caddesi'ne yürüdü. 

sisecam.jpg

"Cam işçisi gayri meşru grev erteleme kararına meşru tepkisini ortaya koyacak"

Yunus Emre Caddesi'nde basın açıklaması yapan Kristal-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, yaklaşık 8 gündür devam eden grevin Bakanlar Kurulu kararı ile durdurulduğunu hatırlattı. 

Bu karara karşı sessiz kalmayacaklarını anlatan Akyazı, şunları kaydetti: 

"Cam işçisi hukuksuz ve gayri meşru grev erteleme kararına meşru ve demokratik tepkisini ortaya koyacaktır. Sendikamız AK Parti hükümetinin bu kararına karşı hukuki mücadelesini sürdürecektir. Bu karara karşı Danıştay'a yürütmeyi durdurma ve iptal davası açacağız. Bütün uluslararası zeminlerde bu hukuksuzluğu anlatacağız ve Türkiye'de grev hakkının ortadan kaldırılmasına karşı girişimlerde bulunacağız. Böyle bilinmelidir ki emeğe duyarlı, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan bütün toplum kesimlerini birlikte hareket etmeye davet ediyoruz." 

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir