Site ve apartmanlara sigorta zorunluluğu

Ortak Alanlar Sigortası’nda sorumluluk yönetimde!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Site ve apartman sakinleri, ortak yaşam alanlarında her gün birbirinden farklı birçok riskle karşı karşıya kalıyor. Bu da yöneticilere ortak alanların güvenliği açısından önemli sorumluluklar yüklüyor.

634 nolu Kat mülkiyet Kanunu ile konut, iş merkezleri, alışveriş merkezleri ve tüm genel ortak yaşam merkezleri için zorunlu tutuldu. 

Özser Group Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı H.Necmi Üze, "Kat Mülkiyet kanunun 20/b, 21, 35/c ve 53’üncü maddelerinde sigorta yapılmasının amacı, ortak alan tespiti, kat sakinlerinin payına düşen prim miktarı, yönetimin sigortayı yaptırma zorunluluğu ve yönetim görevleri arasında Ortak Alanlar sigortasının önemine ilişkin konular belirtildi" dedi.

Üze, “Kat Mülkiyet Kanunu ile kapsamı ve teminatları belirlenen Ortak Alanlar Sigortası’nın sorumluluğu kanunlarla yönetime verilmiştir. Herhangi bir hasar durumunda, tüm sorumluluk yönetime aittir ve hasar tazminatını karşılamak yönetimin sorumluluğundadır” diye konuştu.

Kapsamı 

H.Necmi Üze, “Modern yaşam kentlerinin bir getirisi olan apartman ve site tipi yaşam alanlarının farklı ihtiyaçlarına cevap verebilecek tek sigorta olan Ortak Alanlar Sigortası ile sigorta konusu olan betonerme apartman yada sitelerin ortak kullanılan alanlarında meydana gelebilecek maddi zararlar, üçüncü şahıslara gelebilecek maddi yada bedeni zararlar ve bu alanların hizmetinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan işçilere karşı İşveren Sorumluluğu teminat altına alınmaktadır. Bu poliçe ile Yangın Teminatı' nın yanı sıra isteğe bağlı ek teminatlar da verilebilmektedir. Asistans Yardım Hizmetleri de Ortak alanlar poliçesine dahil edilmiştir” dedi.

Teminatları

H.Necmi Üze, “Ortak Alanlar Sigortası yaptırılırken otomatik teminatlar olan yangın, yıldırım, infilak gibi teminatların yanı sıra dahili su, fırtına, duman, kara taşıtları, hava taşıtları, yer kayması, kar ağırlığı, dolu, yakıt sızması, grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri ve kötü niyetli hareketler, terör, enkaz kaldırma masrafları, komşuluk mali sorumluluk, geçici barınma giderleri, yeni yatırımlar teminatı, enflasyon koruma klozu, eksik sigorta klozu, izolasyon hasarları, cam kırılması ek teminatlar olarak poliçeye eklenebilmektedir” diye konuştu.