Skoda'da hesaplar 'liderlik' üzerine

Skoda, amiral gemisi Superb modelini yeniliyor. Skoda Türkiye Distribütörü Yüce Oto Genel Müdürü Tolga Senyücel, Superb’in en fazla satılacağı ülkenin Türkiye olacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çek üretici Skoda’nın D segmentindeki modeli Superb, ağustos ayında yenileniyor. Superb için tamamen yeni platform kurulduğunu belirten Skoda Türkiye Genel Müdürü Tolga Senyücel, yeni tasarımı “Mevcut modelle illiyet olduğunu söylemek mümkün değil.” ifadesiyle anlattı. 100’den fazla ülkede ürün satan Skoda’nın bu modelde en büyük ikinci pazarının Türkiye olduğunu söyleyen Senyücel, yenilenmenin de katkısıyla 2015 sonunda en çok satılan pazar olmayı hedeflediklerini aktardı. Bugün itibariyle 5 bin adetlik satış rakamıyla Rusya’nın en büyük Superb pazarı olduğunu belirten üst yönetici, “Rusya ekonomisi çalkantı halinde. Muhtemelen bu sene biz ele geçireceğiz. Onlarda bir miktar gerileme olacak. Biz de 3 bin 500 adetlik satışımızı 4 bin adedin üzerine çıkarırız.” dedi. 

Türk tüketicinin önceliği 2'inci el değeri

Skoda Türkiye Genel Müdürü Tolga Senyücel, Türk tüketicisinde ikinci el kaygısı olduğunu söyledi. “İkinci elde hemen satarım ve değerinde satarım” dedikleri araç aldıklarını belirten Senyücel, “Bu tespit çok doğru. Türk insanında en önemli kaygı bu. Bunun için dizel otomatik satışları artıyor” dedi. Dizelin büyüyen potansiyel olduğuna işaret eden üst yönetici, “Pazarın yüzde 61,5 dizeldi geçen sene. Bizde yüzde 80’in üzerinde. Avrupa’da düşüyor. Türkiye’de büyüyor. Dolayısıyla dizel otomatik pazarı her geçen gün büyüyor” dedi

2016'da yeni SUV modeli geliyor

Markanın SUV modeli Yeti 2017’de yenileniyor. Skoda, 2016 ortasında ise Tuareg’ten ufak, Q5 arasında bir SUV modeli daha piyasaya sürecek. Geçen sene daralan pazardan yüzde 13 pay alan SUV’un hem dünyada hem Türkiye’de hala büyüdüğünü belirten Tolga Senyücel, “Yeni model uzun bir Tiguan platformunda. C+ D- arasında gibi konumlanacak. Jaguar’dan Bentley’e kadar tüm markalar SUV pazarına giriyor. Skoda da SUV ürün gamını genişletiyor” dedi.

Dünyada toplam 80 bin adet civarında satılan Superb’in Türkiye’de en fazla satılan modeli 86 bin-90 bin lira civarındaki versiyon olduğunu ifade eden Tolga Senyücel, modelin Passat’tan yüzde 13-15 daha hesaplı olduğunu kaydetti. Aracın ayrıca daha donanımlı ve 7 santimetre daha uzun olduğunu aktaran Senyücel, markanın Türkiye’deki toplam satışlarının yüzde 25’ini bu modelin oluşturduğuna dikkat çekti. 

Skoda ürün gamında en çok satılan model yüzde 40’lık pay ile Octavia. Yüzde 18 ile Rapid 3. sırada ve yüzde 13 ile Yeti bu modelleri takip ediyor. Markanın en çok bilinen modeli Fabia’nın yeni yüzüyle satışlarının yüzde 15’ini oluşturacağını anlatan Senyücel, Fabia Combi’nin mayıs ayından itibaren bayilerde yerini alacağını duyurdu.