'Sonsuz Maskeler'de yüzleşme

İnsanın kendisi ile yüzleşmesi 'Sonsuz Maskeler' heykel sergisinde hayat buluyor. Heykel sanatçısı Nilgün Güler sergiyle ilgili, "Maskelerin gerçek yüzden daha aydınlatıcı olduğunu eserlerimizde göreceksiniz" diyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gerçek benliğini gizleyen insanları yaratan modern dünyaya adeta bir baş kaldırış 'Sonsuz Maskeler' heykel sergisinde hayat buluyor. Sanat çalışmalarını Atolye FG’ de sürdüren heykel sanatçıları Beki Leon, Birgül Güler, Feyiz Bahçecik, Gülden Bodur, Nilgün Güler, Pica, Sayra Armay, Sibel Niksarlı, Şefika Ünal, Tucci  ve Zeyn farklılığın birliğini vurguladığına inandıkları sergilerinde; insanın içindeki çeşitli formlarda, biçimlerde, duygularda, davranış ve mekanlarda ortaya çıkan maskelerini fark etmeye, anlamaya ve onlarla yüzleşmeye davet ediyorlar.

Sanatçılar olarak  eserlerini , duygularını ve yaşadığımız dünyayı en iyi  şekilde ifade edebilmek için sergilerinin adlarını 'Sonsuz Maskeler' koyduklarını belirten heykel sanatçısı Nilgün Güler, "Zaman zaman insanlar mükemmeli yakalama adına değişik maskelere bürünüyorlar ve bu şekilde kendi benliklerini gizleyebildiklerini düşünüyorlar. Bu bağlamda eserlerimizi birer başkaldırı olarak görebilirsiniz. Maskelerin gerçek yüzden daha aydınlatıcı olduğunu eserlerimizde göreceksiniz. Maskelerimiz olmasaydı belki de gerçek yüzümüzden korkacaktık. Ünlü filiozof Arthur Schopenhauer’in dediği gibi ‘Hayatın sonunda tüm maskeler, maskeli baloda olduğu gibi düşecektir." dedi.  

Küratörlüğünü Füge Demirok yaptığı heykel sergisinin geliri Yeniköy Rotary Kulüp Genç Sanatçıları Destekleme projesine bağışlanacak. 

İsim: 'Sonsuz Maskeler' heykel sergisi 
Tarih: 21 Kasım 2014 - 02 Aralık 2014
Yer: Nişantaşı ART 212 
Saat: Pazartesi - Cumartesi 9.30-18.30 saatleri arasında

Nilgün Güler Kimdir?

1989 yılında Viyana Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. 1991 yılında Prof. Dr. Dietrich Kelling danışmanlığında doktorasını tamamladı. 1990-97 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Alman Dili Eğitimi bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Uzun yıllar eşinin işi sebebiyle Avrupanınn çeşitli  şehirlerinde yaşadı ve farklı kurumlardan sanat tarihi dersleri aldı. Heykel çalışmaslarına Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde olan heykel atölyesinde başladı ve burada 4 yıl devam etti. 2010 yılında London Art Academy'de heykeltraş Chloe Leaper’den heykel dersleri aldı.

2012 yılında The Heatherly School of Fine Art ‘ta heykeltraş Gilbert Whymann'dan "Figurative Sculpture" dersleri aldı. 2013 yılında Beykoz Cam Ocağı'nda cam sanatçısı Nejat Kavvas yönetiminde "A-Z'ye Cam Döküm" workshopuna katıldı. 2013 yılında London Art Academy'de heykeltraş Lynne Abrahamson'dan "Creative Sculpture’’  dersleri aldı. Halen İstanbul'da ve Alaçatı'da kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda İstanbul İnternational Community School'da heykel dersleri vermektedir.

Bu konularda ilginizi çekebilir