'Sonuçlar bütün Avrupa'nın sorunu'

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, AP seçimlerinden çıkan sorunun sadece Fransa'nın değil Avrupa'nın da sorunu olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Her dört seçmenden biri Ulusal Cephe'ye (FN) oy veriyorsa evet bir sorun vardır ancak bu sadece Fransa için değil Avrupa için sorundur" dedi. 

Avrupa Parlamentosu (AP) seçim sonuçlarının değerlendirileceği, Avrupa Birliği (AB) devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren zirve öncesinde konuşan Hollande, Fransa'nın seçim sonuçları nedeniyle zayıflamadığını ve büyük bir ülke olduğunu belirterek, "Avrupa'nın mesajı duyması gerekiyor" diye konuştu. 

Avrupa politikalarında yeniden yönlendirmeye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Hollande, "seçimlerden çıkan sonucun, Avrupa'ya karşı bir politika yapılması değil halkların Avrupa'da kendilerini bulmasını sağlayacak bir politika yapılması olduğunu" vurguladı. 

Hollande, Avrupa'nın değişmesi gerektiğini belirterek, "Gelecek yıllarda Fransa'da olduğu gibi başka yerlerde de seçimler olacak. Avrupa beklentilere cevap vermezse insanlar Avrupa'ya karşı oy kullanır" dedi. 

Hollande, yeni oluşturulacak AB Komisyonu'nun büyüme, istihdam ve enerjiye odaklanması gerektiğini kaydetti.