Soruna askeri yöntemlerle çözüm bulunamaz

BM Genel Sekreteri Ban, "İsrail'e sivil can kayıplarını durdurması için çok daha fazlasını yapma çağrısında bulunuyorum. Bu soruna askeri yöntemlerle çözüm bulunamaz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK -  BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Gazze'ye kara saldırısı başlatan İsrail'den sivil kayıpları önlemek için daha fazla çaba göstermesini istedi.

Ban Ki-mun, BM Genel Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in bir kaç saat önce Gazze'ye kara saldırısı başlattığını belirterek, "Tüm çağrılarıma, bölge ve dünya liderlerinin çabalarına rağmen bölgedeki tehlikeli çatışmalar ve gerginliğin daha da artmasından üzüntü duyuyorum" dedi.

Son 24 saatte, "Gazze sahilinde 4 çocuğun şok edici bir şekilde öldürülmesi" de dahil olmak üzere bir çok sivil can kaybı yaşandığını kaydeden Ban, "İsrail'e sivil can kayıplarını durdurması için çok daha fazlasını yapma çağrısında bulunuyorum. Bu soruna askeri yöntemlerle çözüm bulunamaz" ifadelerini kullandı.

"Suriye halkı çok acı çekti"

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, konuşmasında, Suriye'deki gelişmelere de değinerek, yeni atadığı Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ve yardımcısı Remzi İzzeddin Remzi'yi gazetecilere tanıttı.

El-Ahdar el-İbrahimi'nin yerine atanan yeni ekibin müzakerelerin ardından Suriye ve bölge ülkelerine ziyaretler gerçekleştireceğini ifade eden Ban, "Suriye halkı çok uzun süredir acı çekiyor. Şimdi eylem ve barış zamanı" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir