115 yıllık tarihinde bir ilk

Belçika AA Gent 115 yıllık tarihinde ilk şampiyonluğuna ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Belçika birinci futbol liginde (Jupiler Pro League) AA Gent 115 yıllık tarihinde ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Play-off sistemli ligde bitime bir hafta kala Standart Liege'i kendi sahasında 17. dakikada Kums ve 50. dakikada Neto'nun golleriyle 2-0 mağlup eden AA Gent şampiyonluğu garantiledi.

Böylece 49 puana ulaşan AA Gent'in en yakın takipçilerinden Anderlecht, deplasmanda Kortrijk'le 2-2 berabere kalarak 43 puanla üçüncü sıraya inerken, deplasmanda Charleroi'yi 3-2 mağlup eden Club Brugge 44 puana ulaşarak ikinci sıraya tırmandı.

6 takımın yarıştığı play-off sezonu 24 Mayıs'ta Anderlecht-AA Gent, Club Brugge-Kortrijk ve Standard Liege-Charleroi karşılaşmalarıyla tamamlanacak.Play-off öncesi 61 puanı bulunan Club Brugge ligi ilk sırada tamamlarken Gent ve Anderlecht, 57'şer puanla ikinci ve üçüncülüğü paylaşmıştı.

Takımların lig döneminde topladığı puanların ikiye bölnmesiyle play-off'lara Club Brugge'ün 2 puan gerisinden başlayan AA Gent, şu ana dek çıktığı 9 karşılaşmada 6 galibiyet, iki beraberlik ve sadece bir yenilgiyle tarihinde ilk şampiyonluğuna ulaştı. Club Brugge ise 9 karşılaşmada 4 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlikle avantajını koruyamadı.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir