A Millilerin kritik maçı

Yarın Antalya'da Finlandiya'yı ağırlayacak A Milli Futbol Takımı grubun kritik maçlarından birine çıkacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2018 Dünya Kupası Grup Eleme maçında Türkiye, Finlandiya'yı ağırlayacak. Kırmızı-beyazlıların Antalya Arena'da oynayacağı maç saat 20.00'da başlayacak. Kritik müsabakada İspanya Futbol Federasyonu'ndan Gil Manzano düdük çalacak.

Ay-yıldızlılar eğer Finlandiya'yı mağlup ederse, I Grubu'nda üst sıralara tırmanarak zirve yarışının içerisinde yer alacak.

Tek çare 3 puan

Türkiye - Finlandiya maçı 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu açısından büyük önem taşıyor. Grubun 10 puanla lideri Hırvatistan yarın 8 puanla grubun ikinci sırasında yer alan Ukrayna'yı konuk edecek. Buradan çıkacak beraberlik ya da Hırvatistan'ın galibiyetiyle maçın sonuçlanması Türkiye'nin gruptaki seyri açısından çok önemli. Eğer A Milliler yarın Finlandiya'yı mağlup ederse, Hırvatistan'ın Ukrayna'yı yenmesini bekleyecek. Hırvatistan galip gelirse Türkiye ile Ukrayna puanlarını eşitlemiş olacak. Grubun bir diğer maçında favori gösterilen İzlanda, Kosova'yı ağırlayacak. Bu maçta İzlanda'nın favori olarak gösterilmesi sebebiyle Türkiye'nin kazanmaktan başka çaresi bulunmuyor.

Finlandiya ile 14. randevu

Türkiye ile Finlandiya tarihlerinde 13 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda rakip Finlandiya 6 galibiyetle sahadan ayrılırken, 3 maç berabere bitti. Ay-yıldızlılar ise 4 galibiyet alabildi. A Milliler'in Finlandiya ile evinde oynadığı 5 maçta ise galibiyeti bulunmuyor. Bu 5 maçta Finlandiya 3 galibiyet alırken, 2 maç ise eşitlikle sonuçlandı. Türkiye ile Finlandiya'nın en son 2012 yılında karşılaştığı maç 3-2'lik Finlandiya üstünlüğü ile sonuçlanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir