Almanya'nın şampiyonu Bayern Munih

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 34. hafta maçları sonunda Bayern Münih, 2014-2015 sezonunda 79 puanla şampiyon oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bayern Münih, sezonun son maçında sahasında Mainz 05'i Robert Lewandowski ve Bastian Schweinsteiger'in golleriyle 2-0 mağlup etti.

Şampiyonluğunu sezonun bitimine 4 hafta kala garantileyen Bayern Münih, böylelikle sezonu 79 puanla tamamladı. Bavyera ekibi tarihinde 25. şampiyonluğuna ulaştı.

Wolfsburg deplasmanda Köln ile 2-2 berabere kalırken, Borussia Mönchengladbach konuk ettiği Augsburg'a 3-2 mağlup oldu. Eintracht Frankfurt da evinde Hakan Çalhanoğlu'nun takımı Bayer Leverkusen'i 2-1 yendi.

Wolfsburg sezonu liderin 10 puan gerisinde 69 puanla ikinci sırada tamamlarken, Borussia Mönchengladbach 66 puanla üçüncü, Bayer Leverkusen 61 puanla dördüncü, Augsburg da 49 puanla beşinci oldu.

Bayern Münih’in yanı sıra Wolfsburg ve Borussia Mönchengladbach gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt grup aşamasından dahil olacak. Bayer Leverkusen ise "Devler Ligi'ne" katılmak için play-off eleme turu oynayacak.

Sezonu 5. sırada tamamlayan Augsburg, Avrupa Ligi'ne doğrudan grup aşamasında katılacak.

Ligde kalma mücadelesinde ise son haftaya kadar heyecan devam etti. Alt sıralarda yer alan iki takım arasında oynanan karşılaşmada Stuttgart, deplasmanda Paderborn'u 2-1 mağlup etti. Stuttgart 36 puanla 14. sıraya yükselerek ligde kalmayı başarırken, Paderborn 31 puanla son sırada kaldı ve Bundesliga'ya veda etti.

Ligde gol krallığı yarışında 19 golle Eintracht Frankfurt'tan Alexander Meier ipi göğüsleyen oyuncu oldu. Alman golcüyü 17’şer golle Bayern Münih'ten Hollandalı Arjen Robben ve geçen sezonun gol kralı Robert Lewandowski takip etti.