Barcelona'ya yeni sponsor

Barcelona Kulübünün 2017'den itibaren 4 yıl boyunca global ve forma sponsorunun Japon firması Rakuten olduğu açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Online alışveriş sitesi Rakuten, Barcelona Kulübünün yeni global ve forma sponsoru oldu.

Japon firması Rakuten, Barcelona Kulübü ile 2017 yılından itibaren geçerli olmak üzere 4 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı.

Nou Camp Stadı'nda yapılan sponsorluk anlaşmasının tanıtımda konuşan Barcelona Kulübü Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Sorumlusu Manel Arroyo, 2021 yılına kadar geçerli olan sponsorluk anlaşmasından sezon başına 66,5 milyon dolarlık (yaklaşık 55 milyon avro) gelir elde edeceklerini açıkladı. Arroyo, sponsorluk anlaşması gereği Barcelona Kulübünün lig şampiyonluğunda 1,5 milyon avro, UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanmaları halinde ise 5 milyon avro ek gelir elde edeceğini söyledi.

Rakuten'in sponsorluğunun maç formaları için geçerli olduğunu kaydeden Arroyo, antrenman formaları ile altyapı ve kadın futbol takımının forma reklamlarının halen boşta olduğunu da ifade etti.

Bu arada Barcelona Kulübün Başkanı Josep Maria Bartomeu da Rakuten firması ve firmanın başkanı Hiroshi Mikitani ile tanışmalarına futbolcuları Gerard Pique ve eşi Shakira'nın vesile olduğunu anlattı. Pique ve Shakira'nın, Mikitani'nin çok yakın arkadaşı olduklarını ifade eden Bartomeu, Barcelonalı futbolcu ve eşinin 2015 yazında San Francisco'da organize ettikleri bir akşam yemeğinde Rakuten firmasının başkanıyla tanıştıklarını dile getirdi. Bartomeu, "Pique bu sponsorluk anlaşmasından herhangi bir komisyon aldı mı?" şeklindeki soruya ise "Biz büyük bir aileyiz. Pique de bizden biri. Aileye yardımından başka bir şey yapmadı." cevabını verdi.

"Messi konusunda rahatız"

Başkan, Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin sözleşmesinin yenilenip yenilenmeyeceği ile ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:

"Hepsi inanılmaz futbolculardan oluşan ve liderliğini tüm dünyanın tanıdığı Messi'nin yaptığı bir takıma sahibiz. Yakın bir zamanda Messi ve Rakuten ile birlikte bazı işler yapacağız. Belki de Pique ile birlikte. Messi konusunda rahatız. Sportif hayatını Barcelona'da bitireceğinden eminiz."