Bayern Münih'te 'tarihi istifa'

Bayern Münih'in, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin ilk maçında Porto'ya 3-1 yenilmesi, kulübün 37 yıllık doktorunun istifasını getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bayern Münih'te Porto hezimetinin faturası Hans-Willem Müller-Wohlfart'a çıkarıldı. 

1977 yılından bu yana Bayern Münih'in doktorluğunu yapan dünyaca ünlü Hans-Willem Müller-Wohlfart, 37 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.

72 yaşındaki Müller-Wohlfart, konuyla ilgili açıklamasında "Porto yenilgisinin ardından sağlık ekibimiz anlaşılmayan bir nedenle yenilginin baş sorumlusu olarak gösterildi. Bununla birlikte bir sağlık ekibinin başarılı bir şekilde çalışması için gerekli olan güven ortamı zarar görmüştür" ifadelerini kullandı.

Bayern Münih’te takımın en önemli kozları olan Arjen Robben ve Franck Ribery’nin sakatlıklarının bir türlü geçmemesi eleştiri oklarını kulübün sağlık ekibine yöneltmişti.

28850683.jpg

Türk yıldızlar uzun yıllar 'O'na tedavi  olurdu
 
Sporcu sakatlıkları konusunda dünyanın 1 numaralı doktoru olarak kabul edilen Müller-Wohlfart, Türk futbolunun da yakından tanıdığı bir isim... Özellikle 2000'li yılların başında 3 büyük kulübün futbolcuları ciddi sakatlıklarda hep Alman doktora tedavi olmaya giderdi. Hakan Şükür, Tümer Metin, Ahmet Dursun, Serhat Akın gibi çok sayıda Türk futbolcunun doktorluğunu yapan Müller-Wohlfart'ın tedavi ettiği yabancı sporcular arasında Ronaldo, Harry Kewell, Michael Owen, Steven Gerrard, Jonathan Woodgate, golfçü Jose Maria Olazabal ve Usain Bolt da yer alıyor.
 
Keçi kanıyla tedavi

Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt kendine has tedavi yöntemleriyle ünlü bir isim. En çok bilinen tedavi yöntemi ise keçi kanı. Keçiden elde edilen kanı hafifçe dövdükten sonra enjeksiyon yöntemiyle sakatlık yaşanan bölgeye uygulayan Alman doktor, pek çok önemli ismi kısa sürede sahalara döndürmeyi başardı.
 
Alman Milli Takımının da doktoru

1975'te Hertha Berlin Kulübü'nde takım doktorluğuna başlayan Hans-Willem Müller-Wohlfarth, 1977'de Bayern Münih'e transfer olu. 1996'ya kadar sürekli olarak Bayern yedek kulübesinde yer alan Müller-Wohlfarth, bu tarihten itibaren "Almanya Ulusal Futbol Karmaları Başhekimi" unvanı ile Almanya Futbol Federasyonları Birliği'nin hizmetine girdi. Müller-Wohlfarth Bayern Münih'te ise "Sağlık Dairesi Başkanlığı" görevini yürüttü. Müller-Wohlfarth yıllardır Almanya Milli Futbol Takımı'nın da doktorluğunu yapıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir