Beşiktaş Avrupa'ya veda etti

Beşiktaş, normal süresi ve uzatma bölümünü 2-1 önde tamamladığı maçta penaltılarda Olympique Lyon'a 6-7 yenilerek UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransa'nın Olympique Lyon ekibine penaltılarda 7-6 mağlup olarak elendi.

Rakibine ilk maçta 2-1 mağlup olan ve sahasındaki karşılaşmada galibiyet arayan siyah-beyazlı takım, bu fırsatı değerlendirdi ve 90 dakikayı 2-1 önde tamamladı. Uzatmalara giden maçta gol olmayınca siyah-beyazlılar rakibine penaltılarda 7-6 mağlup oldu ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Karşılaşmanın 27. dakikasında Anderson Talisca'nın golüyle 1-0 öne geçen siyah-beyazlı ekip, 34. dakikada Lacazette'nin meşin yuvarlağı filelere göndermesiyle ilk yarıyı 1-1 beraberlikle tamamladı. Talisca, 58. dakikada bir gol bularak takımına 2-1 üstünlük sağladı. Karşılaşmanın normal süresi bu skorla tamamlanıca maç uzatmalara gitti.

Uzatma bölümünde de her iki taraf gol atamayınca maç penaltılara gitti. Penaltı atışlarında her iki ekibin oyuncuları altışar atışta golü buldu. Beşiktaş'ta Dusko Tosic'in penaltı vuruşundan yararlanamamasının ardından, Olympique Lyon'da Christophe Jallet de atışı değerlendiremedi. Siyah-beyazlı takım, bir diğer savunma oyuncusu Matej Mitrovic ile fırsatı değerlendiremezken, konuk ekip, Maxime Gonalons ile golü bularak 7-6 üstünlük kurdu. Beşiktaş, bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi'nden elendi.

Bu sefer olmadı

Avrupa Ligi'nde yarı final için sahaya çıkan Beşiktaş, penaltıya giden maçta bu sefer sonuç alamadı.

2014-2015 sezonunda Slaven Bilic yönetiminde aynı organizasyonda 2. tura kadar yükselen siyah-beyazlı ekip, İngiltere'nin Liverpool takımını penaltılarla elemeyi başarmıştı. İlk maçı 1-0 yitiren ancak İstanbul'da rakibine normal sürede 1-0 üstünlük kuran Beşiktaş, uzatmanın ardından penaltılarda 5-4 kazanarak tur atlamıştı.

Güneş, Lucescu'nun rekorunda kaldı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının başında Avrupa kupalarında 18. maçına çıkarak Mircea Lucescu'nun rekoruna ortak oldu.

Geçen sezon siyah-beyazlı ekipte göreve gelen Güneş, 2015-2016'da Avrupa'da 6 maç takımının başında sahaya çıktı. Şenol Güneş yönetiminde bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6 karşılaşma yapan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde de aynı sayıda maç oynadı. Lucescu'nun rekorunu egale eden Güneş, takımının elenmesiyle bu başarıyı geliştirmek için gelecek sezonu bekleyecek.

6 maç üst üste gol attı

Siyah-beyazlı takım, Olympique Lyon karşısında skor bularak Avrupa kupalarında gol serisini 5 maça çıkardı. Son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Dinamo Kiev maçını gol atamadan tamamlayan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 6 karşılaşmada da skor buldu. Siyah-beyazlı ekip, bu 6 maçta 13 gol kaydetti.

Talisca 10 maç sonra gol attı

Beşiktaş'ın 2 golünü atan Anderson Talisca, Avrupa'da 10 maç sonra fileleri havalandırdı.