Beşiktaş, Kasımpaşa'yı farklı geçti

Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa'yı farklı bir galibiyetle geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beşiktaş, kritik virajda Kasımpaşa'yı 5-1'le geçti. Bu galibiyetle 58 puana yükselen Beşiktaş, maç fazlası ve averajla liderliğe yükseldi.

Kartal'a galibiyeti getiren goller Mustafa Pektemek, Demba Ba, Ramon Motta, Olcay Şahan ve Jose Sosa'dan geldi. Öte yandan Kasımpaşa iki oyuncu kırmızı kart görünce maçı 9 kişi tamamladı.

Beşiktaş henüz 3. dakikada Mustafa Pektemek'in golüyle öne geçti.

Dakikalar 38'i gösterirken bu kez sahneye Demba Ba çıktı. Senegalli yıldız, 2 haftalık suskunluğunu Kasımpaşa karşısında bozdu ve farkı ikiye çıkardı. Öte yandan Demba Ba da bu sezon ligdeki gol sayısını 16'ya çıkardı.

41'de Tunay Torun, Kasımpaşa'yı soyunma odasına ümitli götüren isim oldu.

Ancak 2. yarıya da fırtına gibi giren bir Beşiktaş vardı. Siyah beyazlılar, 50. dakikada Motta'nın çok şık golüyle skoru 3-1'e getirdi.

Golden sadece 3 dakika sonra Kasımpaşa adeta şok yaşadı. 53'te Demba Ba, kaleci ile bomboş pozisyonda karşı karşıya kalmak üzereyken Barış Başdaş'ın arkadan sert müdahalesiyle yerde kalınca, Barış direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Eksik kalan rakibi karşısında iyice rahatlayan Beşiktaş, 75. dakikada Mustafa'nın harika pası ve Olcay'ın jeneriklik golüyle 4-1 öne geçti.

Öte yandan 78. dakikada kendi taraftarıyla tartışmaya giren Adem Büyük, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Kasımpaşa bu kartla maça 9 kişi devam etti.
 
Ve maça son noktayı Sosa koydu ve Arjantinli yıldız 86'da ceza sahasına girmeden sert şutunda skoru belirledi: 1-5!

Bu sonuçla 58 puana yükselen Beşiktaş, maç fazlası ve averajla liderliğe yükseldi. Kasımpaşa ise 29 puanda kaldı.