Kartal tarih yazdı

Türkiye 120 dakika nefesini tuttu, Kartal'ı izledi... Tolgay Arslan'ın golüyle maçı uzatmalara taşıyan temsilcimiz, penaltılarla(5-4) Liverpool'u eledi ve bir üst tura yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında İngiltere'nin Liverpool takımı karşısında normal süresini ve uzatmalarını 1-0 önde tamamladığı maçta, penaltıları da 5-4 geçerek kupada 3. tura yükseldi

Siyah beyazlı temsilcimiz, Karşılaşmanın 72. dakikasında Tolgay Arslan'ın bulduğu golüyle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Mücadelenin 90 dakikalık normal süresi bu skorla tamamlanınca, uzatmalara gidildi.

Rakipler arasında 15 dakikalık iki uzatma devresinde de eşitlik bozulmayınca, mücadelede turu göğüsleyecek ekibin belirlenmesi için penaltı atışları kullanıldı.

Kartallar penaltı atışlarında İngiliz ekibi önünde 5-4'lük üstlünlüğü yakalayarak, tur biletini cebine koydu.

capture-20150226-233416.jpg

Maçtan notlar

Beşiktaş ile Liverpool arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Atatürk Olimpiyat Stadı tarihi günlerinden birini yaşadı. 

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki kaderini belirleyecek kritik maça siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmanın satışa sunulan 49 bin 359 bileti günler öncesinden tükenirken, kombine kartlar, sponsor biletleri, konuk ekip taraftarlarıyla birlikte karşılaşmayı 70 bine yakın sporsever izledi.  

Seyirci rekoru kırıldı

Liverpool karşılaşması, Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında evinde en çok seyirci topladığı maç olarak da tarihe geçti. 

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda resmi maçlardaki seyirci rekoru da Beşiktaş'a ait. Siyah-beyazlıların, Galatasaray ile geçen sezonun 5. haftasında oynadığı derbiyi 76 bin 127 biletli taraftar izlemişti.  

Bu arada bin 500'e yakın Liverpool taraftarı da kendilerine ayrılan kale arkası tribünden takımlarını destekledi. 

Demba Ba ve Gökhan Töre 11'de  

Beşiktaş'ta sakatlıkları geçen Demba Ba ve Gökhan Töre, Liverpool karşısında sahaya ilk 11'de çıktı. 

Yoğun bir tedavi programının ardından maça yetiştirilen iki futbolcu, Liverpool ile yapılan önemli karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmadı. Demba Ba forvette görev alırken, Gökhan Töre ise orta alanın sağında forma giydi.

Savunmanın solunda Opare  

Beşiktaş'a devre arasında sağ bek olarak alınan Daniel Opare, Ramon Motta'nın cezalı olması nedeniyle Liverpool karşısında savunmanın solunda görev yaptı. 

Opare, siyah-beyazlı formayla bu sezon ilk kez Avrupa kupalarında ilk 11'de sahaya çıktı. Geldiğinden bu yana Spor Toto Süper Lig'de şans bulamayan Ganalı futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 2 maçta görev yaptı. 

Ersan'ın yerine Necip  

Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Ersan Gülüm'ün yerine savunmanın göbeğinde Pedro Franco ile birlikte Necip Uysal forma giydi.  

Ön liberoda Veli Kavlak-Atiba Hutchinson ikilisi görev yaparken, orta alanın sağında Gökhan Töre, solunda Olcay Şahan oynadı. Jose Sosa ise Demba Ba'nın arkasında forma giydi.  

Bu arada Beşiktaş yedek kulübesinde Enes Fidayeo, Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan, Kerim Frei Koyunlu, Uğur Boral ve Atınç Nukan yer aldı. 

Demba Ba'ya sevgi seli  

Siyah-beyazlı taraftarlar maç öncesi siyah-beyazlı futbolculara sevgi gösterilerinde bulunurken, en büyük ilgiyi Demba Ba'ya gösterdi. 

Senegalli futbolcu da tribünleri dolaşarak, taraftarları selamladı. 

Bayrak şov 

Siyah-beyazlı taraftarlar karşılaşmadan önce Doğu Tribünü'nde bayrak şov yaptı.  

Bu bölümde ellerindeki büyük beyaz bayrakları sallayan siyah-beyazlı taraftarlar, Atatürk Olimpiyat Stadı'nı adeta bayram yerine çevirdi.  

Liverpool'da 4 değişiklik 

Beşiktaş'ın rakibi Liverpool, Anfield Road'da oynanan ilk karşılaşmanın kadrosundan 4 değişiklik yaparak sahaya çıktı. 

"Kırmızılar"da Anfield Road'daki maçta ilk 11'de sahaya çıkan Cautinho, Henderson, Sakho ve Lallana'nın yerine Kolo Toure, Lovren, Sterling ve Balotelli forma giydi. 

Liverpool'da sakatlıkları bulunan Steven Gerrard, Jordan Henderson, Glen Johnson, Lucas ve Mamadou Sakho ile kart cezalısı Lazar Markovic kadroda yer almadı.  

Liverpool 9 yıl sonra Olimpiyat Stadı'nda   

Beşiktaş'ın rakibi Liverpool, 9 yıl sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maça çıktı. 

Bu statta 2005 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran İngiliz ekibi, 2006'da da "Devler Ligi"nde Galatasaray ile karşı karşıya gelmiş ve sahadan 3-2 mağlup ayrılmıştı. 

Güvenlik önlemleri üst düzeyde  

Beşiktaş-Liverpool maçı için stat dışı ve içinde geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Stat dışında bariyerler kurulurken, stat içinde de çok sayıda polis görev yaptı. Taraftarlar, tribünlere arandıktan sonra alındı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir