Beşiktaş'ta Vodafone Arena depremi

Vodafone Arena'nın sezon sonunda bitmesi beklenirken, Beşiktaş yönetimi flaş bir karar aldı. Siyah- Beyaz'lı yönetim 2015-16 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı’nı kullanmak için ön başvuruda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beşiktaş, 2015-16 sezonunda da Olimpiyat’ta oynamak için başvuru yaptı.

‘Beşiktaş Futbol Yatırımları Ticaret A.Ş.’ tarafından Beşiktaş Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Gökhan Sarı imzasıyla İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu’na yapılan başvuruda; “Profesyonel Futbol Takımımızın 2015-16 sezonunda Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA kupaları organizasyonlarında Olimpiyat Stadyumu’nu kullanması hususunda kurulunuz ile protokol anlaşması yapma talebimizi müsaadelerinize arz ederiz” ifadeleri yer aldı.

Beşiktaş yönetimi: Tedbir amaçlı

Beşiktaş Yönetimi, başvurunun 'tedbir amaçlı' yapıldığını belirtiyor. Arena tamamlanmadan ve UEFA incelemesinden geçmeden stat onayı alma ihtimali yok. Bu nedenle Beşiktaş, UEFA’ya öncelikle Olimpiyat’ı bildirecek. Ancak başvuruyla ilgili ilk olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın onayı gerekiyor.

Olimpiyat'ın zemini değişecek

Beşiktaş ile Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu arasında yeni protokol imzalanması halinde Olimpiyat Stadı’na bir dizi makyaj yapılması planlanıyor.

Habertürk'ün haberine göre; İlk olarak ligler tatil olunca oyunculardan çok şikayet alan çim zemin değişecek. Stat aydınlatması ve skorboardın da değiştirilmesi gündemde. Ancak bu düzenlemeler 3-4 ayı bulabileceği için stadın yeni sezona yetişip yetişmeyeceği soru işareti yaratıyor. 

Tesis Müdürü: Beşiktaş bizden yeni sözleşme istiyor

Öte yandan Atatürk Olimpiyat Stadı Tesis Müdürü Tolga Yazıcı, Beşiktaş hakkında oldukça iddialı açıklamalarda bulundu.  Habertürk'ün haberine gçreBeşiktaş'ın önümüzdeki sezon maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamak adına el altından sözleşme yapmaya çalıştığını belirten Tolga Yazıcı, siyah beyazlı ekibin algı operasyonu yaptığını iddia etti.

Onside MAG'e konuşan Tolga Yazıcı'nın açıklamaları şu şekilde;

"Beşiktaş yeni stadını sponsor desteğiyle yapmasına rağmen 2 yıldır inşaatı bitiremedi. Beşiktaş hâlâ bizden yeni sözleşme istiyor. Bunu ilk kez size söylüyorum. Bir taraftan “Olimpiyat Stadı’nda oynamayacağım.” diyor, diğer taraftan 2015-2016 sezonunda UEFA Kulüp Lisansı alabileceği tek stadyum için el altından sözleşme yapmaya çalışıyor"

"Beşiktaş seneye ikinci yarıya kadar Olimpiyat Stadı’nda oynamak istiyor. Müthiş bir algı operasyonu yapıyorlar. Duyduğum bir husus; Aktifbank’la kredi anlaşması yaptılar. Aktifbank 100 milyon liralık kredi açmış, ama Beşiktaş’a para ödemesi yapmıyorlar. Stadyumun inşaatında hakediş usulü olarak ödeme yapıyorlar. Fayansçı geliyor işin faturasını Aktifbank ödüyor gibi. Bittiğinde hem Beşiktaş’a layık hem de ülkemiz adına modern bir stadyuma sahip olacağımızı düşünüyorum; ama ne zaman biter, onu bilemiyorum"

cats-018.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir