Buzun kralı Naasz oldu

Cameron Naasz, Red Bull Crashed Ice’ın 2017 sezonunun şampiyonu oldu. Naasz bu sonuçla üst üste ikinci şampiyonluğunu elde etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İlk defa düzenlendiği 2001 yılından bu yana kış sporları içinde heyecanla izlenen bir seriye dönüşen buz pateni yarışı Red Bull Crashed Ice’ın bu sezonki dördüncü ve son yarışı Kanada’nın Ottawa kentinde düzenlendi.

375 km’lik bir parkurda doğal buz üstünde gerçekleşen yarışta erkeklerde podyumun en üstünde Cameron Naasz yer alırken, Amerikalı sporcu 2017’nin de şampiyonu oldu. Naasz’ın ardından ikinciliğe Kanadalı Dean Moriarity ulaşırken, üçüncülük ise Jim De Paoli’ye gitti.

Kadınlarda da şampiyonun belli olduğu Kanada yarışını kazanan Jacqueline Legere, sezonu da birinci tamamlamayı başardı. Ottawa’da ikincilik Maxie Plante’nin, üçüncülük ise Elaine Topolnisky’ye gitti.

Şampiyonluğun ardından konuşan Naasz, “Finalde Scott Croxall’a karşı üstünlük sağladığım için çok mutluyum. Final müsabakasında inanılmaz bir ortam vardı. Soğuk havaya rağmen muhteşem bir yarıştı. Sezonu şampiyon tamamlamak benim için çok önemliydi, kazandığım için mutluyum” dedi.

Sezon sonunda erkekler genel sıralamada birinci sırayı 3000 puanla Cameron Naasz alırken, ikincilik 2337,5 puanla Scott Croxall’ın oldu. Üçüncülük ise 2272 puanla Maxwell Dunne’a gitti. Kadınlar ise şampiyon Jacqueline Legere 2450 puanla şampiyonluğa ulaşırken, ikincilik 2300 puanla Amanda Trunzo’nun oldu. Myriam Trepanier ise 1950 puanla sezonu üçüncü tamamladı.