Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu tehlikeye girdi

53'cü Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, federasyonun takımlarla anlaşma yapmada geç kalması nedeniyle tehlikeye girdi. Federasyon yarışmanın ertelenmesini talep etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun, Uluslararası Bisiklet Birliği'ye (UCI) 18-23 Nisan tarihleri arasında yapılması gereken 53'cü Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu Ekim-Kasım aylarına almak üzere başvuru yaptığı öğrenildi.

2017 Dünya Turu takvimine dahil edilen yarış, profesyonel takımlarla yapılması gereken anlaşmalarda geç kalınması nedeniyle riske girdi.

Daha önce PRO-TOUR statüsüne yükseltilen Cumhurbaşkanlığı Turu'nun bu statüsünün devamı için en az 10 pro takımın yarışlara katılması gerekiyor. Takımlar, geç hareket edildiği ve söz konusu tarihlerde başka yarışlara katılacakları gerekçesiyle federasyona olumsuz yanıt verdi. Tur için yalnızca 1 pro takım ile anlaşma yapılabildi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu yöneticilerinin yarışma ertelensin talebi, Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) alt kurulu olan Profesyönel Bisiklet biriminde görüşülecek. Kurul ya erteleme kararı verecek, ya da yarışmanın yapılması için farklı bir yöntem bulmaya çalışacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir