En çok bilet satan kulüp Beşiktaş oldu

Sezonun ilk yarısında Süper Lig kulüplerinin bilet satışından elde ettikleri gelirler bir önceki döneme göre yüzde 105 artarken, Beşiktaş en çok bilet satışı gerçekleştiren kulüp oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Passolig, sezonun ilk yarısına dair seyirci sayısı ve tribün geliri rakamlarını açıkladı. 2014-2015 sezonunda uygulamaya başlanan Passolig Kart, 2 yılda, 2,5 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı.

Sezonun ilk yarısında Passolig Kart sayısındaki artış seyirci ve bilet sayılarına da yansıdı. Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig'de seyirci sayısı bir önceki sezonun ilk yarısına göre yüzde 15 oranında arttı. Seyirci sayıları Süper Lig'de 1 milyon 130 binden, 1 milyon 295 bine, TFF 1. Lig'de ise 292 binden, 339 bine yükseldi.

Toplam bilet sayısı ise 2015-2016 sezonunun ilk yarısına oranla yüzde 40 arttı. Spor Toto Süper Lig'de geçen sezonun ilk yarısında 395 bin olan toplam bilet sayısı yüzde 41 artışla 559 bine ulaştı. TFF 1. Lig'de ise 198 bin olan bilet sayısı yüzde 38 artarak 273 bine yükseldi.

Bilet satış gelirleri iki katına çıktı

Sezonun ilk yarısı itibarıyla Spor Toto Süper Lig'de kulüplerin bilet satış gelirleri bir önceki sezona göre yüzde 105 oranında artarken, TFF 1. Lig kulüplerinin bilet satışı gelirleri ise yüzde 66 oranında artış gösterdi. Her iki ligde bilet satışından elde edilen toplam gelir 43 milyon TL'ye ulaştı. Geçen sezonun aynı döneminde elde edilen gelir 21 milyon TL seviyesindeydi.

Galatasaray ilk 3'te yok

Ligin ilk yarısında hazırlık maçları dahil tüm karşılaşmalarda en fazla bilet satışı yapan üç kulüp, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Atiker Konyaspor oldu. TFF 1. Lig'de ise en fazla bilet satışı yapan üç kulüp Adana Demirspor, Eskişehirspor ve Göztepe olarak gerçekleşti.

Beşiktaş, Avrupa'da da lider

Ligin ilk yarısında Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde oynanan 19 karşılaşma toplam 335 bin seyirci tarafından izlendi. Avrupa arenasındaki maçlarda seyirci ortalaması 18 bin olarak gerçekleşti. Avrupa'daki temsilcilerimizden Beşiktaş 35 bin, Atiker Konyaspor 21 bin, Fenerbahçe 19 bin, Osmanlıspor 10 bin, Medipol Başakşehir ise 4 bin 500 seyirci ortalamasıyla oynadı.

"Artış sevindirici"

Ligin ilk yarısına ilişkin rakamları değerlendiren Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, seyirci ve bilet sayısındaki yukarı yönlü hareketin Türk futbolu açısından sevindirici olduğunu ifade etti.

Kazancı, "Son iki sezonda ortalama seyirci ve tribün gelirlerinde kulüplerin lehine bir artış eğilimi söz konusu. Bu artışın sezonun ilk yarısı sonunda da devam ettiğini gördük. Sezona başlarken 2 milyon civarında olan Passolig Kart sayısı 2,5 milyonu aşmış durumda. Sezon sonuna kadar bu sayının 3 milyona ulaşacağını öngörüyoruz. Tribün gelirleri futbolumuzun en önemli üç gelir kaleminden biri. Bu nedenle taraftarların artan ilgisi, kulüplerimiz ve futbolumuz için önemli bir değer yaratıyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir