Beşiktaş deplasmanda güldü

Süper Lig'in 7'inci haftasında Beşiktaş, Eskişehir deplasmanında liderlik koltuğunu iki golle geri aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında konuk olduğu Eskişehirspor'u 2-1 yenerek puanını 16'ya yükseltti.

Beşiktaş kafilesi, Eskişehirspor maçından bir gün önce özel uçakla İstanbul'dan Eskişehir'e geldi. Beşiktaşlı futbolcuları hem havaalanında hem de konakladığı otelin önünde taraftarları coşkuyla karşıladı.

Polis eşliğinde gittiler

Geceyi Eskişehir Turunç Otel'de geçiren Beşiktaş kafilesi, maç saatinden 1.5 saat önce polis eskortu eşliğinde otobüsle karşılaşmanın oynanacağı Eskişehir Atatürk Stadyumu'na gitti. Polisler, yol boyunca cadde ve sokakların girişinde araç ve yaya trafiğini keserek Beşiktaş kafilesinin geçişini sağladı.

Seyyar satıcılar stada yanaştırılmadı

Karşılaşmanın oynandığı Eskişehir Atatürk Stadyumu içersinde ve çevresinde de geniş güvenlik önlemleri alındı. Seyyar satıcılar stat çevresine yaklaştırılmadı. Taraftarların madeni para ve pet şişelerle stat içerisine girmelerine izin verilmedi. 

Zirveyi almak için sahaya çıktı

Geçen hafta pazar günü lig maçında Fenerbahçe ile perşembe günü de Sporting Libzon'la da UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasına çıkan Beşiktaş, deplasmana 3 puan için çıktı.

2 takımın da eksikleri vardı

Maç fazlasıyla zirveye oturan Galatasaray'dan liderliği geri almak için Eskişehirspor maçına galibiyet hedefiyle çıkan Beşiktaş'ta Tolgay Arslan ve Veli Kavlak, Eskişehirspor'da da Goran Caisic ile Muarem Muarem sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı.

Güneşli havada oynandı

Saat 17.00'de güneşli bir havada ve futbola elverişli bir sahada başlayan Eskişehirspor-Beşiktaş karşılaşmasına her iki takımın taraftarları ilgi gösterdi. Beşiktaş taraftarları için ayrılan 800 kişilik tribünÜ tamamen dtoldurdu.

Bando Es-Es taraftarı coşturdu

Atatürk Stadyumu'nun Açık Tribün bölümünde Eskişehirsporlu taraftarların oluşturduğu Bando Es Es Grubu yerini aldı. Bando Es Es Eskişehirspor marşları çalarak taraftarları coşturdu.

Vali ve belediye başkanı maçı izledi

Karşılaşmayı Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel de protokol tribününden izledi.


ESKİŞEHİRSPOR - BEŞİKTAŞ

STAT: Atatürk

HAKEM: Deniz Ateş Bitnel

SAAT: 17:00

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Kamil, Birol, Emre, Özgür, Ben Khalifa, Toko, Onur, Engin, Defederico, Gekas 

BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Gülüm, Tosic, Atiba, Oğuzhan, Gökhan, Querasma, Sosa, Gomez

GOLLER: 87' Theofanis Gekas 56'-33'Mario Gomez