Fenerbahçe finale yükseldi

Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final dördüncü maçında Fenerbahçe, deplasmanda seyircisiz oynanan derbide Galatasaray Odeabank'ı 82-75 yenerek seriyi 3-1'e getirdi ve finale yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final dördüncü maçında Fenerbahçe, deplasmanda seyircisiz oynanan derbide Galatasaray Odeabank'ı 82-75 yenerek seriyi 3-1'e getirdi ve finale yükseldi. Fenerbahçe, finalde Anadolu Efes'in rakibi oldu.

Maçın en skorer ismi Fenerbahçe formasıyla 18 sayı üreten Ali Muhammed olurken, Melih Mahmutoğlu'nun 16 sayısı galibiyette önemli rol oynadı. Galatasaray Odeabank'ta ise McCollum, Lasme ve Sinan Güler'in on beşer sayısı mağlubiyete engel olamadı.

5 yıl sonra Galatararay'ı Abdi İpekçi'de yendi

Fenerbahçe, rakibini 5 yıl aradan sonra deplasmanda yenmeyi başardı.

Galatasaray'ı en son 17 Haziran 2011'de Abdi İpekçi'de oynanan play-off finalinde mağlup eden sarı-lacivertliler, 5 yıl aradan sonra deplasmanda galibiyet sevinci yaşadı. 

Bu maçtan sonra seyircisi önünde oynadığı 10 karşılaşmayı da kazanan Galatasaray Odeabank'ın rakibi karşısındaki galibiyet serisi de sona erdi.

Başantrenörler arasında gerginlik

Karşılaşmasının son çeyreğinde Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ile Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Maçın son anlarında Fenerbahçeli Kostas Sloukas'ın hücum süresi bittikten sonra attığı basketin geçerli sayılması için Obradovic itirazda bulundu. Sürenin dolmadığını savunan Obradovic'e Ergin Ataman tepki gösterince ikili arasında kısa bir tartışma oldu.

Ataman ile Obradovic arasındaki diyalog maç sonunda da devam etti. Maçtan sonra ilk önce iki antrenör saha ortasına gelerek tokalaştı. Daha sonra yaşanan diyalog tartışmaya döndü. Yaklaşık 2 dakika süren tartışmadan sonra başantrenörler soyunma odasına gitti.

Maç bittikten yaklaşık 15 dakika sonra ise iki başantrenör salon ortasında tekrar bir araya geldi. Birbirlerine sarılan başantrenörler aralarındaki tartışmayı sonlandırdı.

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman da yaşanan diyaloğu yayıncı kuruluşa şu ifadelerle anlattı:

"Maçın sonunda tartışma yaşadık. Obradovic'in burada 3. maçtan sonra maruz kaldığı olayın fotoğrafı görünce, tükürük, ayran benim işim değil, şiddetle kınadım. Kendisine de özel telefonundan mesaj attım. Maçtan önce de bana mesaj için teşekkür etti. Kendisiyle 20 yıldır tanışıyoruz. Ben hırslı bir adamım. Bu şartlarda maçı kaybetmek hırslandırıyor insanı. 4 yıl boyunca Avrupa'nın en iyi antrenörüne ve takımına karşı burada mağlubiyet almayan bir hocayım. Son 30 saniye kala maç bitmiş, pozisyon belli, itiraz etti. Bende kendisine, 'maç bitti, neyin itirazını yapıyorsun, bu sefer beni yendin' dedim. Maç sonunda da kendisini kutladım ama '4 yıl sonra ancak bu atmosferde beni yenebilirsin' dedim. Yanlış anlaşılmasın. Başarılar diledim ve biz dostuz, kucaklaştık."