Fenerbahçe- Galatasaray derbisinde olay

Galatasaray Daikin ile Fenerbahçe Grundig arasındaki voleybol maçı öncesinde verilen boşaltma kararına rağmen protokol tribünü tarafında oturan yaklaşık 200 kişilik taraftar grubu salon dışına çıkmak istemedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bayanlar Voleybol 1. Lig final etabında, Galatasaray Daikin-Fenerbahçe Grundig maçı öncesinde çıkan olaylar nedeniyle tribünlerin boşaltılma kararına rağmen yaklaşık 200 kişilik taraftar dışarı çıkmak istemedi. 

İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda Galatasaray Daikin-Fenerbahçe Grundig müsabakası öncesinde çıkan olaylar nedeniyle salonu boşaltma kararı verilmesinin ardından salondan ilk önce Galatasaraylı taraftarlar çıkarıldı. Fenerbahçeli seyircilerin bir kısmı da salon dışına çıkarken, protokol tribünü tarafında çoğunluğu Fenerbahçeli olan yaklaşık 200 kişilik grup tribünde oturmaya devam etti. 

Bunun üzerine ilk önce bu grubun maçı izleyebileceği açıklandı. Ancak Galatasaray Daikin takımının itirazı üzerine bu seyirciler de salondan çıkarıldı. 

Galatasaray Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce, tribünde kalanlara hitaben yaptığı konuşmada, "Ben söylememe rağmen sporcularımın aileleri de salondan çıkarıldı" dedi. 

Yüce, gazetecilere yaptığı açıklamada ise kulüp başkanı Duygun Yarsuvat'la telefonda konuştuğunu belirterek, Türkiye Voleybol Federasyonu'na dava açabileceklerini kaydetti.  

Fenerbahçe Kulübü Voleybol Şubesi İdari Menajeri Abdullah Paşaoğlu da "Lütfen bize yardımcı olun, maçımızı oynayalım" diyerek Galatasaraylı sporcuların ailelerinin de salon dışına çıkarıldığını kaydetti. 

Saat 19.30'da başlanan müsabaka için takımlar salonun tamamen boşaltılmasının ardından yaklaşık 1,5 saat sonra ısınmak için sahaya çıktı.