Fenerbahçe, Josef de Souza'yı transfer etti

Fenerbahçe, Brezilyalı futbolcu Josef de Souza'nın transferini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sarı-lacivertli kulüp, Brezilyalı orta saha oyuncusunu 4 yıllığına renklerine bağladığını açıkladı. 

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Futbol AŞ, Brezilyalı futbolcu Josef de Souza'nın kendisi ve kulübüyle anlaşma sağlandığını açıkladı. Josef de Souza 4 yıl Fenerbahçe forması giyecek" denildi. 

Fenerbahçe, Brezilyalı futbolcu ve kulübü Sao Paulo'yla görüşmelere başladığını 4 Temmuz'da açıkladı ve Souza'yı İstanbul'a getirdi. Souza için 5 Temmuz'da imza törenin yapılacağı açıklanmasına rağmen transfer işlemlerinin sona ermediği için, tören ertelenmişti. Sarı-lacivertliler, Sao Paulo Kulübü'yle anlaşarak Souza'yı 4 yıllığına renklerine bağladı. 

Josef de Souza'nın kariyeri 

Sarı-lacivertlilerin yeni transferi Souza, profesyonel futbol kariyerine 2007 yılında ülkesinde Vasco da Gama takımında başladı. 

Bu takımda gösterdiği performansla 3 milyon avro bonservis bedeliyle Portekiz'in ünlü kulübü Porto'ya 2010 yılında transfer olan Souza, bu takımda 1,5 sezon forma giydi. 

Portekiz'de istediği performansı gösteremeyen Souza, ülkesi Gremio takımına kiralandı. Gremio, Josef de Souza'nın bonservisini ise Porto'dan 2013 yılında 3 milyon 750 bin avroya aldı. 

Gremio'dan Sao Paulo'ya geçen Souza, Brezilya Milli Takımı'nın ise 3 kez formasını giydi. Japonya karşısında 14 Ekim 2014 tarihinde milli formayı giyen Souza, Şili ve Fransa karşısında da milli heyecan yaşadı. 

Orta sahanın ortasında forma giyen Souza, bundan sonra Fenerbahçe formasını terletecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir