Fenerbahçe rahat kazandı

Fenerbahçe Zİraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor'u rahat yenerek tur atladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında Fenerbahçe, ilk maçta 3-0 mağlup ettiği Kayserispor'u yine aynı skorla mağlup etti ve yarı finale kaldı.

Ülker Stadyumu'nda oynanan maçta Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri, 31. dakikada Aatıf, 35. dakikada Josef de Souza ve 83. dakikada Volkan Şen kaydetti. Şen, 24 Nisan 2016'dan beri ilk kez gol attı.

Fenerbahçe'nin yarı finaldeki rakibi ise Akhisar Belediyespor'u eleyen Medipol Başakşehir oldu. Yarı final ilk karşılaşmaları 25, 26 ve 27 Nisan'da, rövanşları ise 16, 17 ve 18 Mayıs'ta oynanacak.

"Oyuncularım son derece konsantre bir görüntü sergiledi"

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Advocaat, takımının sahada iyi bir futbol oynadığını vurgulayarak, "Oyuncularım iyi bir skor için son derece konsantre bir görüntü sergiledi. Futbol oynamaya çalıştılar ve iyi bir görüntü ortaya koydular." dedi.

Fenerbahçe'nin kiralık futbolcusu Jeremain Lens'in geleceğiyle ilgili soruya cevap veren Advocaat, şöyle konuştu:

"Bu konuyla ilgili başkanla konuştum. Onlar benim ne düşündüğümü biliyor. Lens şu an Sunderland'in oyuncusu. Kulüp düşüncemi biliyor. Kadroyla ilgili iki defa görüşmemiz oldu. Kulüp içindeki insanlar, takımın nasıl daha iyi noktaya gelebileceğini biliyor. Bu da önemlidir."

Uzun süredir kadroya alınmayan Miroslav Stoch'la ilgili de konuşan Advocaat, "Gazete okumuyorum. Eğer beni eleştirdiyse, eleştirilmesi gereken kişi kendisidir. Eğer kadroda değilseniz yeterince iyi değilsinizdir. Zaten bir şey demişse de umurumda değil. Kadroda olmayan oyuncular her zaman hocadan memnuniyet duymazlar. Bu işin bir parçası da bu. Ayrıca şöyle bir gerçek de var, bir sorunu varsa bana söylemeli, medyaya değil." ifadelerini kullandı.