Fenerbahçe Ülker'den tarihi başarı

Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi'nde son şampiyon Maccabi Electra'yı uzatma sonucu 75-74 yenerek Dörtlü Final'e yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Euroleague Son 8'de Fenerbahçe Ülker, serinin üçüncü maçında İsrail ekibi Macabi Tel Aviv deplasmanına konuk oldu. 

Serinin ilk 2 maçında üstün gelen Fenerbahçe Ülker İsrail deplasmanındaki ilk maçtan da galip ayrıldı. Seride durumu 3-0'a getiren sarı-lacivertli ekip Euroleague'de son 4'e yükseldi. 

İstanbul'da 2 maç kaybeden Maccabi evindeki maça istekli başladı ve ilk çeyreği 20-13 önde kapattı. İkinci çeyrekte oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe Ülker skor üstünlüğünü ele geçirdi ve ilk yarıyı 31-37 önde kapattı. 

İkinci yarıda da skor üstünlüğünü rakibine vermeyen Fenerbahçe Ülker üçüncü periyotu 50-45 önde geçti. 
Maçın son çeyreği ise büyük heyecana sahne oldu. Ev sahibi Maccabi aradaki farkı eritti ve maçın bitimine 5 dakika kala beraberliği yakaladı: 56-56. 

Karşılaşmanın son 3 dakikasına girilirken Emir'in kritik üçlüğü farkı 4 sayıya çıkardı. Bitime 1 dakika kala ise Maccabi bir kez daha eşitliği yakaladı: 63-63. 

Son 33 saniye kalan Maccabi Tel Aviv 65-63 öne geçti. Obradovic'in aldığı molanın ardından Jan Vesely sayıyı buldu: 65-65. 

Maccabi Tel Aviv son hücumdan faydalanamayınca karşılaşma uzatmalara gitti. Uzatma periyotu Zizis'in üçlüğü ile başladı. Maçta skor üstünlüğünü tekrar ele geçiren Fenerbahçe Ülker karşılaşmadan 75-74 galip ayrıldı. 

Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe Ülker, Maccabi Tel Aviv'i seride 3-0 ile geçerek Euroleague'de son 4 takım arasına yükseldi.

capture-20150420-233450.jpg

   *Fenerbahçe'li oyuncular maçtan sonra Final Four Selfiesi çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir