FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Yakın Doğu Üniversitesi'nin

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası finali rövanş maçında Bellona AGÜ'yü 63-58 yenen Yakın Doğu Üniversitesi, Avrupa şampiyonu oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kadınlar Eurocup Finali'nde Yakın Doğu Üniversitesi, Bellona AGÜ'yü 63-58 yenerek şampiyon oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan Bellona AGÜ, Wauters ve Sanders'in skorer oyunuyla 4. dakikada 8 sayılık fark yakaladı: 4-12. Gray ve Wright'tan da skor katkısı alan Kayseri temsilcisi, 8. dakikada farkı 15 (8-23) sayıya çıkardı. Kalan bölümde Yakın Doğu Üniversitesi'nin farkı kapatma çabaları sonuçsuz kaldı ve Bellona AGÜ, ilk çeyreği 25-12 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci periyodu karşılıklı basketlere sahne olurken, 15. dakika 31-18 Bellona AGÜ'nün üstünlüğüyle geride kaldı. İki takımın da skor üretmekte zorlandığı çeyreğin kalan süresinde sayı üstünlüğünü koruyan konuk ekip, devre arasına 9 sayı farkla 33-24 önde girdi.

Müsabakanın ikinci devresinde Carson ve Hollingsworth ile skor üreten Yakın Doğu Üniversitesi, 15. dakikada farkı 7 sayıya indirdi: 31-38. Sanders ve Gray'in etkili oyunuyla farkın kapanmasına izin vermeyen Kayseri temsilcisi, üçüncü periyodu 47-39 önde bitirdi.

Son çeyreğin ilk dakikasında basit top kayıpları yapan Bellona AGÜ karşısında, McBride ile basket bulan Yakın Doğu Üniversitesi, farkı 6 sayıya (41-47) indirdi. Vandersloot'un yönlendirdiği ev sahibi takım, Hollingsworth ile pota altında etkili oldu ve 33. dakikada 49-49 beraberliği yakaladı. Rakibinin boş hücumlarını iyi değerlendiren Yakın Doğu Üniversitesi, 35. dakikada 53-49 üstünlük yakaladı. Skor avantajını iyi kullanan Yakın Doğu Üniversitesi, müsabakayı 63-58 kazandı.

Yakın Doğu Üniversitesi'nde 16 sayıyla mücadele eden Hollingsworth ile 13 sayı kaydeden Leuchanka, galibiyette önemli rol aldı. Bellona AGÜ'de ise Gray'in 16 sayısı mağlubiyeti önleyemedi.

"Maçı hak ederek kazandık"

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası finalinde Kayseri temsilcisi Bellona AGÜ'yü iki maçta da yenerek şampiyon olan Yakın Doğu Üniversitesi'nin başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, oyuncularıyla gurur duyduğunu söyledi.

Caferağa Spor Salonu'nda kupayı kazandıkları maçtan sonra AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kalaycıoğlu, karşılaşmaya iyi başlayamadıklarını belirterek, "Taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizi müthiş desteklediler. Maça iyi başlayamadık ama son periyotta istediğimiz oyunu sahaya yansıttık. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Maçı hak ederek kazandık. Hem deplasmanda hem de iç sahada kazandık. Bu macera İstanbul Üniversitesi ile başlamıştı, Bellona AGÜ ile bitirdik. Bu kupayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına armağan ediyoruz." diye konuştu.

Bu sezon kazandıkları ikinci kupa olduğuna değinen deneyimli başantrenör, "Bu sezon önce Türkiye Kupası'nı kazandık, şimdi de FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nı müzemize götürüyoruz. Türkiye Kupası'nı kazandığımız için Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi şampiyonu, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nı kazandığımız için de Avrupa Ligi şampiyonu ile süper kupa maçları yapacağız. Bunlar gurur verici." ifadelerini kullandı.

"Mutlu ve gururluyuz"

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) götürecekleri için gururlu olduklarını belirtti.

Günsel, elde ettikleri başarıyı KKTC'ye armağan ederek, "Kupayı yavru vatana götürdüğümüz için mutlu ve gururluyuz. Buralarda olmak ve bu başarıları elde etmek tarifsiz bir mutluluk. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne armağan olsun." ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç'tan Yakın Doğu Üniversitesi'ne tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası finali rövanş maçında Bellona AGÜ'yü 63-58 yenerek şampiyon olan Yakın Doğu Üniversitesi'ni tebrik etti.

Kılıç, yayımladığı kutlama mesajında, ülke basketbolunda gurur dolu bir gün yaşandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"İki Türk takımının finalde karşılaştığı Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda şampiyon olan Yakın Doğu Üniversitesi'nin oyuncularını, teknik ekibini ve başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bellona AGÜ'yü ise final serisinde gösterdiği mücadeleden dolayı kutluyorum. Kadın basketbolunda Avrupa'nın üst sıralarında Türk takımlarını istikrarlı şekilde görmek bizlere gurur yaşatıyor. Gelecek yıllarda da takımlarımızın bu tarihi başarıları sık sık tekrarlayarak birçok kupa kazanmasını temenni ediyorum."