Galatasaray yeniden liderliğe yükseldi

Spor Toto Süper Lig'de 28. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Gaziantepspor karşılaştı. Sarı-kırmızılı ekip Hakan Balta'nın golüyle galibiyete uzandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, Gaziantepspor'u 1-0 yenerek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. 

Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılılar 1-0 galip geldi. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencilerine galibiyeti getiren golü 85. dakikada Hakan Balta kaydetti.

Özellikle Burak Yılmaz ile net pozisyonlardan yararlanamayan Galatasaray, Hakan'ın son dakikalarda attığı golle rakibini geçmesini bildi.

Alınan bu sonucun ardından Galatasaray puanını 61 yaparken, Gaziantepspor 35 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Galatasaray deplasmanda Akhisar Belediyespor ile oynayacak. Gaziantepspor sahasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

Kadroda 3 değişiklik

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Gaziantepspor'u ağırlayan Galatasaray'ın kadrosunda 3 değişiklik oldu.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde son oynadıkları ve 2-1 yenildikleri Trabzonspor müsabakasının ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti.

Sarı-kırmızılı teknik adam, sarı kart cezalısı olan Wesley Sneijder'in yerine Emre Çolak'ı, sakat olan Hamit Altıntop'un yerine Felipe Melo'yu ve yedek soyundurduğu Yasin Öztekin'in yerine ise Olcan Adın'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

Melo 69 gün sonra

Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu Felipe Melo, ligde 69 gün sonra forma giyme şansı buldu.

Ligde en son 20. haftadaki Balıkesirspor müsabakasında oynayan ve ardından bel fıtığı ameliyatı geçiren Melo, 16 Şubat'ta yapılan bu müsabakanın ardından 69 gün sonra takımıyla yeniden lig maçına çıktı.

Melo, Ziraat Türkiye Kupası'da oynanan Manisaspor karşılaşmasında ise 60 dakika süre almıştı.

İlk devrede ses çıkmadı

Sarı-kırmızılılar maça taraftarının yoğun desteğiyle başlarken, beklenen oyunu ortaya koyamadı. Fenerbahçe'nin Eskişehir'de puan kaybetmesinin ardından maçı domine etmesi beklenen Hamza Hamzoğlu'nun ekibi, vasat bir oyun ortaya koydı.

En ciddi atağını 18. dakikada geliştiren Galatasaray'da Burak'ın pasında topla buluşan Selçuk, topu ceza alanına kadar taşıyıp pasını ceza alanı içi sağ çaprazındaki Emre'ye verdi. Emre'nin sert şutunda kaleci Eray topu son anda kornere çeldi.

Selçuk'un pozisyonunda tepki

Türk Telekom Arena Stadı'nda tansiyonun yükseldiği an, 33.dakika oldı. Sol Ceza alanına sol çaprazdan girmek isteyen Selçuk, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ama oyun devam etti. Taraftarlar hakem Mete Kalkavan'a tepki gösterdi. Kalan dakikalarda da gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına eşitlikle gidildi.

Chedjou çok net

Galatasaray, maçın ikinci devresinde Aurelien Chedjou ile gole çok yaklaştı. Sağ kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Emre'nin ceza alanına ortasında Hakan'ın arka direğe aşırdığı topta Chedjou yakın mesafeden kafa vuruşunu yaptı ama net fırsattan yararlanamadı. Sarı-kırmızılıların yakaladığı en net pozisyonda gol sesi çıkmadı

Yasin Öztekin hamlesi

Hamza Hamzaoğlu'nun maç öncesinde Yasin Öztekin'i kulübede bırakması tartışılırken, genç teknik adam; 62'de Olcan'ın yerine Yasin'i sahaya sürdü. 10 dakika sonra Umut Bulut'un yerine Bruma da girerken, Türk Telekom Arena'daki taraftarların bir kısmı Umut'u ıslıkladı.

Burak arka arkaya harcadı

Maçın en net pozisyonu 74. dakikada yaşandı. Ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Emre Çolak'ın içeri çevirdiği topa Burak yakın mesafeden vuruşunu yaptı ama top yandan dışarıya gitti. Bu dakikadan sonra Galatasaray baskısını arttırdı.

79'da sağ kanattan gelen ortada Burak Yılmaz yüzde 100'lük pozisyonda topu yine auta yolladı. Sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Burak'ın kafa vuruşunda top sol direğin hemen yanından dışarıya gitti.

Hakan Balta bitirdi

Galatasaray'da golcülerin yapamadığını savunmadan gelen Hakan Balta yaptı. 85. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk'un ön direğe ortasında Hakan topa çok iyi yükseldi ve etkili kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve sarı-kırmızılılar 3 puanı aldı