Hulusi Belgü'den Yıldırım'a yanıt

Fenerbahçe başkan adayı Hulusi Belgü, genel kurulda Aziz Yıldırım'ın suçlamalarına cevap verdi. Belgü, Yıldırım'ın çok uzun süredir başkanlık görevini yürüttüğünü ve artık yıprandığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe başkan adayı Hulusi Belgü, genel kurulda Başkan Aziz Yıldırım'ın ardından kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu.

Belgü'nün açıklamalarından derlenenler şu şekilde:

"Hepimiz Fenerbahçeliyiz, bütün genel kurul üyelerinin hiçbirinin menfaat düşündüğünü aklımdan geçirmiyorum, sizin çalışmalarınızda da kişisel menfaat taşıdıklarını düşünmüyoruz. Verdiğimiz ilanda da söyledik, Fenerbahçe'ye atılan iftiralarla ilgili en ufak şüphemiz olmadı, her zaman 2010-2011 yılında kazanmış olduğu kupanın temiz olduğunu düşünüyoruz. Bunun için arkadaşlarım da, taraftarlar da, Metris'te, Çağlayan'da sizin arkanızdan geldi, aradan yıllar da geççse, başkanlar da geçse, Fenerbahçe'nin hakları, sizin haklarınız da sonuna kadar korunacaktır, bundan şüpheniz olmasın. 'Neden 3 günde açıkladın adaylığını?' dedi başkan. Bana 2 gün evvel aday olabileceğime dair yazı geldi sicil kurulundan. Hiçbir arkadaşım, ben, en ufak bir yere bağlı değiliz, imza toplayan arkadaşlarımızın hepsi kulüp üyeleri, en ufak bir yerle ilişkimiz yok. Kendisini vurmak, vurdurmakla ilgili kelimeler söylediğimiz, bizim tehdidimiz olduğunu söyledi. Beni çok iyi tanıyorsunuz, sayın başkanı da çok iyi tanıyorsunuz, bu zamana kadar böyle bir işle, en ufak birşey yaptığımı gördünüz mü?"

"17 senedir başkansınız, ilanda da net şekilde söyledik düşüncelerimizi. Salondaki herkes size saygı gösteriyor, çok yıprandığınız ve hatalar yaptığınız için bırakmanızı hatırlatmaktı. 'Rıza' kelimesinde tehdit unsuru yok. Herkese göre değişmiyor o kelime."

"17 senedir bu makamdasınız. Bir gün bana, İlhan Cavcav'ın uzun süre görev yaptığınızı söyleyip espiri yapmıştınız. Sizin de süreniz uzadı, Allah uzun ömür versin, hep bir mazeret çıkarıp, son adaylığım diyip Cavcav'ın rekorunu zorluyorsunuz. Tüzük değişikliğiyle, başkanlık dönemini sınırlamak istiyoruz."

"Sayın başkan, herkesin konuşması gerektiğini kürsüde söylüyorsunuz. İki sene ben ceza aldım, neden ceza aldım? Bana ceza aldıran arkadaş çıktı ve burada konuştu. Benim 4 sıra arkamda oturuyor. Ben maçlara çoluğumla, çocuğumla ve eşimle gidiyorum. Hiçbir zaman Fenerbahçe'nin aleyhine, başkana ve yöneticisine, hayatı ömrümde küfür, hakaret etmedim, edenin de Allah belasını versin. Beraberce senelerce birbirimize selam verdik, yöneticilik yaptık. Benim bu davam devam ederken, bu arkadaşın kulübün uçağıyla Benfica'ya gittiğini gördüm."

"Genel kurulda, disiplin kurulu... ne yazık ki onlar da manipüle edildi, 2 sene uzaklaştırma aldım. Arkadaşlar bu bir ateş. İçimizdeki sevgi, doğruları söyleme isteği durdurulamaz, demokratik ortamda herkes istediğini söylesin. Beni de saygıyla dinlemeniz lazım. Alacağınızı alırsınız, almayacağınızı bırakırsınız. Bizim programımızda ihraçları bu kadar kolay hale getirmeyeceğiz, bunlar ancak mahkeme kararıyla yapılacak, yüz kızartıcı suç olmadığı müddetçe tabii."

"Siniriniz ve hırsınız hepimizi etkiliyor, sporcularımızı etkiliyor. Mali durumumuz kötüye gidiyor, gelirler iyi, giderler çok. Fenerbahçe'yi sevenler elinden gelen herşeyi yapıyorlar ama giderlere dikkat edelim. Vergiyi elbette ödeyeceğiz. Kendimizi Galatasaray'la, Beşiktaş'la nasıl bir tutarız? 'Vergi ödeyeceğiz diye borcumuz arttı' demek olur mu?"

"O tapelerin doğru olduğuna inanmıyorum, sesinize çok benziyordu, benim arkadaşlarımın dövülmesi için talimat veriyordunuz, bunları dinledim, bu olabilir mi? Siz başkansınız, dedik ki arada sırada sinirler laflar kaçar ağzından."
"Ceza evinde ziyaret etmememin sebebi de buydu. O, çapulcu dediğiniz arkadaşların ikisi, sizi Metris'e götüren arabanın önüne yattılar. Bu hak mıdır? Sayın Başkan, 3 Temmuz'da büyük bir yük taşıdınız, dimdik durdunuz ama unutmayın yanınızdaydık. 3 Temmuz sadece sizin değil tüm Fenerbahçe'nin sorunudur, hep beraber çözeceğiz birlik beraberlik içinde."

"16 kilo verdim, çökmüş gibi görünüyor olabilirim ama ilanda bahsettiğim şeyler çok samimi, artık savunamıyorsunuz Fenerbahçe'nin haklarını, yoruldunuz. Otobüsümüz kurşunlandı Rize'de, takımı çekeceğiz dediniz. Nerede failler? Hani takımı çekiyordunuz?"

"Sayın Başkan, Abdullah Bey kulübün borçlarıyla ilgili gereken açıklamaları yaptı. Fenerbahçe Kulübü, mukayese ettiğiniz 18 milyon dolardan 350 milyon dolara gelmiş, Fenerbahçe nerede olmalıydı diye bakıyorum, ne yazık ki üzülüyorum. İş arkadaşım Feyenoord'un başkanı, 70 milyon euro bütçesi var onların, onlar ne başarılar elde ediyor, biz ne elde ediyoruz, bakmamız lazım."

"Biz de kulüpte profesyonelleşmeye önem veriyoruz, kurumsallaştırmak, spor branşlarına ayrı ayrı şirketler kurup sponsorları da içine alarak yönetilmesini istiyoruz. Değerli CEO'muz çalışmıyor ama artık, o işlere kim bakıyor, lütfen onu da açıklayın."

"Demin masraflardan vergiden konuştuk, Fenerbahçe kulübünün açık vermesinin en büyük sebebi yanlış transferler. Krasic, B takımla antrenmana çıkıyor, kaç tane böyle futbolcu geldi Fenerbahçe'ye. Düzgün takip edip seçim yapabiliyor muyuz, maalesef hayır. Biz bir yerde hata yapıyoruz. Kaybedilen para, Fenerbahçe yenildiği zaman için için ağlayan çocuğun, tamircinin parası, üç kuruşla kale arkasına maça gidenin parası. Şunları yaşamak istemiyoruz. Bilmediğimiz, sadece kulaktan dolma, kasetten seyrederek futbolcu almak istemiyoruz. Avrupa'daki kulüpler gibi yapmak istiyoruz. Zaman zaman iyi futbolcular da bulduk, onların da sonu hüsran oldu, iyi antrenörler de seçtiniz, şampiyon yapan, UEFA'da yarı finale taşıyan Aykut Kocaman gibi, onları da yolladınız, hepsini yolladınız. Takımı ben kurar, ben şampiyon yaparım dediniz, şimdi soruyorum hiç mi üzülmüyorsunuz? Dışarıda rakip şampiyonluk kutlarken, 17 senede 6 şampiyonluk yeter mi size yetmez mi? Kaç final kazanacak Fenerbahçe sizin yönetiminizde bir daha?"

"Bu sene hangi hoca cezalandırılacak? İsmail hoca istifa etti, gönderildi, ne olacak bilmiyorum. Ben kefilim dediğinizde bunun bedeli nedir? İsmail hoca gitti, bitti, bizim şampiyonluk da gitti. Karşınızda bacak bacak üstüne attı diye Alex'i yolladınız. Herkesin yaşantısı kendisine ama Alex'in, hepimizin gönlünde yeri var. Benim oğlumun adı alex, Fenerbahçe formasını taşıdığı için. Maç oynanırken formasını çıkaran Emenike ne oldu? bir hafta sonra 11 çıktı, bu mudur ilke?"

"Tribünlerin hepsinin açık olması lazım, isteyen istediği protestoyu yapar, tribünler kendilerini ayarlayacak. Ben müdahale ediyorum zaten yanımdaki küfür ederse. Her Fenerbahçeli, üzerinde çubuklu formayı taşıyan futbolcusunu sonuna kadar desteklemeli. Mutsuzluklarını da söyleyecekler. Bırakın söylesinler, sizi kongre seçiyor."

"Sayın Başkan, bu bahsi geçen grupların hepsinin kurucusudur. Bütün bu gruplar Sayın Başkan tarafından kurulmuştur, bilet verilmiştir, ne olur bunları söyletmeyin. Hiçbir taraftar grubuna para, bilet vermeyelim."
"Bu camia, bu kulüp daha iyi şeyleri hak ediyor. Ben başkanlık sevdasında değilim. 2011 yılında 2 kişi konuştu, şimdi arkadaşlar toplanıyorlar, eleştiri yapıyorlar, demokrasi bu. Reklamcıyı arayıp tehdit etmemeniz lazım, yönetim kurulumuza aldığımız insanları tehdit etmemeniz lazım. Siz bizim bayrağımız, önderimizsiniz, lütfen."

"5 senede bu kulübü borçsuz, geliri gideri, sevgi barış içerisinde yürütülen, Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri yapacağız."

"Bizim herşeyimiz Fenerbahçe'nin emrinde, Ali Koç'a teşekkür ediyorum. Başkan olmasından gurur duyarım. 2 sene önce 1907 derneğinde de yaptım bu konuşmayı."

"12numara.org diye bir site var, kulüp tarafından yönetilen bir grup, 'sen stadın yerini değiştiremezsin' diyorlar. Yapım kararında beraberdik şimdiki stadın. Biz Fenerbahçe Stadı'nı, uçuk bir projeyle Salı Pazarı'na doğru kaydıralım diyoruz, öbür stadımız da dursun diyoruz, çağ gelişiyor, dünya büyüyor, çok az seyircimiz var şu an stada gelen, tribünleri açıp iyi kadro kurduktan sonra stada sığmayacağımızı düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa koşarken 75 bin kişilik stat yapalım diyorum. Seçilsem de seçilmesem de bu projeyle ilgili finansmanı yapmaya hazırım, seçilen başkanın da emrindeyim. 110 milyon dolar daha fazla gelir elde edecek Fenerbahçe yeni statla. Bizim evimiz Kadıköy, Fenerbahçe'nin elinden en ufak kara parçasını almaya kimsenin de gücü yoktur."
"Bunları yapmakta güçlük çekeceğinizi düşündüğüm için sizden rica ediyorum, ortamı görün, insanları görün. Keşke Ali Koç şimdi aday olsa, biz de onu desteklesek. Ali Koç sizinle ne konuştu bilmiyorum, bırakacağım diye çok söz verdi. İnşallah Fenerbahçe de, kendisi de aklanır da siz de makama oturursunuz. Ne zaman hazır olursanız, başkan olursam aynı şeyler benim için de geçerli, ben de size koltuğu gönül rahatlığıyla bırakabilirim. Kaderine yazılmıştır Fenerbahçe'nin Ali Koç. Sayın kongre üyeleri, ne olursunuz kendinize bir bakın. Hepimiz özgür, hür irademizle oy vermemiz lazım. Ben hepinizin, özgür iradenizle karar vereceğinizden eminim. Bu kulüp, hepimizin kulübü, annemin de, oğlumun da."

"Fenerbahçe Kulübü'nden hangimizin ne menfaati var bilmiyorum, tek derdim Fenerbahçe'ye birşeyler vermek. CAS davasında bizim aleyimize karar çıktığında yardımcı olmak için yazı yazdım, ne gerek var dedim, gidelim onlara basın toplantısı yapalım, anlatalım dedim. Siz sadece Türklere, kendimize basın toplantısı yaptınız."
"50 milyon euro harcasaydım şampiyon olurum dediniz, keşke harcasaydınız da Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitseydik. Gidince para kazanıyorsunuz. Fenerbahçe Kulübü'nün şampiyonluğu bizim için her dalda önemli. Futbolda 'biz şampiyon olmasak ta olur' diye birşey yok, Fenerbahçe hep şampiyon olacak."

"Alman Milli Takımı'nı şampiyon yapan Löw'ü beraber işten çıkardık, ikinci olduğu için. İkincilikler bizim için başarısızlıktır, hep şampiyon olacak Fenerbahçe."

"Ben nefes aldığım, verdiğim sürece Fenerbahçe'nin hizmetindeyim, diğer adaylar gibi, tribünde omuz omuza yapan taraftarlar gibi, hepimiz canımızı veririz, kimse kimseyle Fenerbahçeliliğini yarıştırmasın. Laik, Atatürkçü ve dolayısıyla demokratik bir Fenerbahçe istiyoruz. Sevgiyle ve barışla yoğurulmuş, başarıdan başarıya koşan, tüm Türkiye'nin gururu olmasını istiyoruz. Ne Galatasaraylısı, ne Beşiktaşlısı laf söylemedi, böyle başarı istiyoruz. Biz başa gelirsek Obradovic devam edecek. Gelecek antrenörün işine karışmayacağız, soyunma odasına inmeyeceğiz, futbolcunun motivasyonunu bozmayacağız."

"Projemiz yok dediniz. Biz yaptık projeler, beni sokmadığınız geçen seçimde de yaptık, projeler emrinizde, hazır projeler var, istediğiniz zaman beni çağırırsınız, ben size elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım."