Ligde puan alamayan iki takım kaldı

Fenerbahçe'nin averajla lider tamamladığı 3. haftanın ardından ligde puan alamayan iki takım kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor Toto Süper Lig'de 3. hafta müsabakalarının ardından Fenerbahçe averajla liderliğe yükselirken, Bursaspor ve Mersin İdmanyurdu ilk 3 haftayı puansız geçti. 

Milli takım maçları nedeniyle pazar günü tamamlanan 3. haftada Gençlerbirliği, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe evinde, Beşiktaş, Galatasaray ve Kayserispor ise deplasmanda gülen taraflar oldu. Ligde 3 müsabaka da berabere sona erdi. 

Ligde 27 golün atıldığı 3. haftada sadece Gaziantepspor ile Kasımpaşa gol sevinci yaşayamadı. 

Hakemler 45 sarı ve 3 kırmızı kart kullandı. Kayserispor'da 3 hafta da sarı kartla cezalandırılan İbrahim Dağaşan bir daha kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek. 

İki takımın puanı yok 

Bursaspor ve Mersin İdmanyurdu'nun puanının olmadığı ligde, bu 2 takımın dışında Medicana Sivasspor ile Torku Konyaspor henüz galibiyet alamadı.  

Beşiktaş'ın 10 golle en fazla gol atan takım, Kasımpaşa'nın 1 golle kalesinde en az gol gören ekip olduğu ligde Gaziantepspor ile Bursaspor birer kez gol sevinci yaşadı.  

Fenerbahçe Nani ile kazandı 

Ligde ilk 2 haftayı 4 puanla geçen Fenerbahçe, Antalyaspor karşısında Portekizli yıldızı Nani'nin golleriyle galibiyete uzandı. 

Ligde en son geçen sezon 27. haftayı lider geçen sarı-lacivertli ekip, 3. haftayı ilk sırada tamamladı. Fenerbahçe,  Nani'nin 90+7. dakikada frikikten bulduğu golle müsabakadan 2-1 galip ayrıldı.  

 "Kartal" son 15 dakikada güldü 

Haftanın açılış maçında Gaziantepspor'a konuk olan Beşiktaş, 76. dakikadan itibaren Türk oyuncuları Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun, Olcay Şahan ve Kerim Frei ile bulduğu gollerle deplasmanda 2. galibiyetini aldı. 

Karşılaşmanın ilk yarısında rakip kaleye sadece 1 isabetli şut atabilen siyah-beyazlı ekip, 3 haftada 10 gole ulaştı. Beşiktaş en son 1996-1997 sezonunda 3 haftalık periyotta 10 gole ulaşmıştı. Siyah-beyazlı ekip, ligde geçen sezon 29. haftada 2-0 kazandığı Trabzonspor maçının ardından 7 müsabaka sonra kalesini gole kapattı. 

Ligde ikinci mağlubiyetini alan Gaziantepspor, Kasımpaşa maçında olduğu gibi yediği golleri karşılaşmanın son bölümünde kalesinde gördü. 

Şampiyon kendine geldi 

Ligde ilk 2 hafta sadece 1 puan alabilen Galatasaray, son 24 dakikalık bölümü 10 kişi tamamladığı müsabakada Torku Konyaspor'u deplasmanda 4-1 mağlup etmeyi başardı. 

Müsabakaya ilk 11'de başlayan Burak Yılmaz, takımını öne geçirirken, sakatlanan Chedjou'nun yerine giren Semih Kaya da ligde 7 Ocak 2012'den sonra ilk golünü kaydetti. Geçen yıl futbolcuları bir kırmızı kartla cezalandırılan sarı-kırmızılı ekipte Carole bu sezon takımını eksik bırakan ilk isim oldu. 

Trabzonspor'u "Akigo" durdurdu 

Ligde ilk 2 haftayı kayıpsız geçen Trabzonspor, ligde en fazla puan kaybettiği takımlardan biri olan Akhisar Belediyespor'la berabere kaldı. 

Müsabakada öne geçmesine rağmen daha sonra 2-1 geriye düşen Trabzonspor, Cardozo'nun güzel golüyle sahadan 1 puanla ayrıldı. Cardozo, ligdeki 18 golünün 15'ini Hüseyin Avni Aker Stadı'nda kaydetti. Bordo-mavili ekipte N'Doye penaltı kaçırdı.  

Antrenörsüz galibiyet 

Geçen hafta teknik direktör Stuart Baxter'la yollarını ayıran Gençlerbirliği, ligin yenilgisiz ve kalesinde gol görmeyen ekibi Kasımpaşa'yı yenerek ilk galibiyetini aldı ve rakibini liderlikten indirdi. 

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın Baxter'ın gönderilme nedeni olarak açıkladığı hatalı goller yemesine rağmen oynattığı Ferhat Kaplan, Kasımpaşa maçının 18 kişilik kadrosunda yer almadı. Ferhat Kaplan'ın yerine kalede görev yapan İsveçli Hopf, başarılı kurtarışlarla dikkati çekti. 

Kasımpaşa kalecisi Isaksson'un elinden kaçırdığı topla takımının galibiyet golünü kaydeden İrfan Can Kahveci geçen sezon olduğu gibi Kasımpaşa filelerini havalandırdı. 

Hakem kararları çok tartışıldı 

Ligin puansız iki ekibinin mücadelesinde Medipol Başakşehir, Bursaspor'u 2-1 yenmeyi başardı. 

Hakem Halis Özkahya'nın kararlarının tartışıldığı müsabakada Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, attıkları golün ofsayt olduğunu kabul ederken, rakiplerinin attığı ilk gol öncesinde de pozisyonda faul olmadığını savundu. Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da genel olarak hakem yönetiminden memnunu olmadığını belirterek, "Hakemler hata yapar, olur' diyorlar ama olan bizim puanlara oluyor" ifadelerini kullandı. 

Mersin İdmanyurdu yine kazanamadı 

Ligde 3. haftaya puansız giren 4 ekipten biri olan Mersin İdmanyurdu, 1-0 öne geçmesine rağmen Kayserispor'a 2-1 yenildi. Ligde namağlup yoluna devam eden Kayserispor puanını 5'e yükseltti. 

Karanlıktan beraberlik çıktı 

Geçen hafta Fenerbahçe ile berabere kalan Çaykur Rizespor, Eskişehir deplasmanında bu sezonun popüler ismi Kweuke'nin golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. 

Kamerunlu futbolcu, Ahmet İlhan Özek'in yaptığı ortada top kontrolünü iyi yapamasa da meşin yuvarlağı ağlara göndermeyi başardı. Bu gole Emre Güral'ın penaltıdan attığı golle yanıt veren Eskişehirspor müsabakanın 1-1 bitmesini sağladı. 

Karşılaşmanın son bölümünde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle maç yaklaşık 20 dakikada durakladı. Bu sırada Eskişehirspor taraftarının cep telefonlarıyla oluşturduğu görüntü tribünleri aydınlattı. 

 Osmanlıspor üstünlüğünü koruyamadı 

Medicana Sivasspor deplasmanında 76. dakikada 1-0 öne geçmeyi başaran Osmanlıspor, 90+3. dakikada 10 kişi kaldığı müsabakada 90+4. dakikada Boye'nin golüne engel olamadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı. Her 2 ekip de 3. haftada 2. beraberliklerini aldılar. 

Sonuçlar 

A Milli Futbol Takımı'nın, 2016 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki maçları nedeniyle lige verilecek bir haftanın ardından heyecan 4. hafta müsabakalarıyla devam edecek. Ligde 3. haftanın sonuçları, tarihleri henüz açıklanmayan 4. haftanın programı ve puan durumu şöyle: 

Gaziantepspor-Beşiktaş: 0-4 

Gençlerbirliği-Kasımpaşa: 1-0 

Medipol Başakşehir-Bursaspor: 2-1 

Torku Konyaspor-Galatasaray: 1-4 

Mersin İdmanyurdu-Kayserispor: 1-2 

Trabzonspor-Akhisar Belediyespor: 2-2 

Eskişehirspor-Çaykur Rizespor: 1-1 

Medicana Sivasspor-Osmanlıspor: 1-1 

Fenerbahçe-Antalyaspor: 2-1 

4. hafta programı 

Beşiktaş-Medipol Başakşehir, Osmanlıspor-Torku Konyaspor, Galatasaray-Mersin İdmanyurdu, Kasımpaşa-Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor-Gaziantepspor, Bursaspor-Gençlerbirliği, Antalyaspor-Eskişehirspor, Çaykur Rizespor-Medicana Sivasspor ve Kayserispor-Trabzonspor.