Manchester United'da Mourinho dönemi başladı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United ile Portekizli teknik adam Mourinho 3 yıllığına anlaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İki yıl önce anlaşmaya vardığı Hollandalı menajer Louis van Gaal ile ligde ve Avrupa kulvarında hedeflediği başarıyı yakalayamayan Manchester ekibi, sezonun bitmesinin ardından adı uzun süredir kulüple anılan 53 yaşındaki Jose Mourinho ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Lig şampiyonluğu yaşadığı iki sezonda, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi kupalarını da müzesine götüren Porto'da yıldızı parlayan Mourinho, kariyerinde Chelsea, Inter Milan ve Real Madrid ile Avrupa'nın önemli liglerinde çok sayıda zafere imza attı.

İki kez geldiği Chelsea'de Avrupa kulvarında başarılı olamayan ancak Ada'da 7 kupa kaldıran Portekizli çalıştırıcı, İtalya'da ikisi lig ve biri Şampiyonlar Ligi olmak üzere 5, İspanya'da ise 3 kupa şampiyonluğu yaşadı.

Manchester'da Guardiola-Mourinho rekabeti

İspanyol teknik adam Pep Guardiola ile anlaşan Manchester City'nin ardından ezeli rakibi Manchester United'ın da Mourinho'yu göreve getirmesiyle gelecek sezon iki teknik adam ve takımları arasında büyük bir çekişme yaşanması bekleniyor.

İspanya'da Guardiola'nın Barcelona'yı, Mourinho'nun da Real Madrid'i çalıştırdığı dönemin ardından ikinci kez iki isim aynı ligde mücadele edecek. İki teknik adam daha önce sık sık birbirleri hakkında basına verdikleri demeçlerle gündeme gelmişti.