Milli maçta yayın krizi büyüyor

Türkiye - Hollanda maçının yayınlanmama tartışmalarına Saran Holding de katıldı. Show TV'nin açıklamalarının gerçeği yanıstmadığını bildiren Saran Medya, UEFA'yı gösterdi ve 'Anlaşmanın bozulması mümkün değil' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda ile Cumartesi günü yapacağı maçın TV'den yayını çıkmaza girdi. TMSF yönetimindeki Show TV, "Biz yayınlamayacağız, distribütör şirket istediğine verebilir" dedi. Distribütör şirket Saran Holding ise, "İmzalanan anlaşmanın bozulması mümkün değildir" açıklamasını yaptı.

UEFA ile Show TV arasındaki aracı kuruluş olan Saran Medya'nın açıklamasında yayıncı kuruluş değişikliğinin yapılamasının mümkün olmadığı belirtilirken, A Milli Takım'ın maçlarının yayını 'mjilli' bir mesele olarak tanımlansa da kendilerine maçların oynanmasına çok kısa bir süre kala bilgilendirme yapıldığı için alternatif üretelemediğine dikkat çekildi.

Saran Medya'nın açıklaması şu şekilde;

"Şirketimiz Saran(Saran Uluslararası Fimcilik Org.Rek.Paz.Tic.A.Ş) ile Show TV arasında, 2014 Yılında imzalanmış olan ve 2016 Avrupa Şampiyonası ve 2018 Dünya Kupası Eleme ve A Milli Takımı hazırlık maçlarını kapsayan sözleşme halen yürürlüktedir. Show TV den yapılan açıklamada geçen “Hollanda-Türkiye futbol maçının başka bir kanalda yayınlanabilir” ifadesi ise tamamen yanlış ve yanıltıcıdır. Türkiye A Milli Takımının maçları,  şampiyonlar ligi modeli gibi havuz haline getirilmiş olup, tüm maçların yayın hakkı sahibi UEFA'dır. Saran, UEFA ile yaptığı anlaşma doğrultusunda, bu maçlar için Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın maç yayınlarına aracılık etmiş olup, UEFA’nın milli maçların yayını hakkındaki koşullarının sağlanması konusunda, önceden olduğu gibi şimdi de limitleri dahilinde elinden gelen özveriyi göstermektedir.

Show TV'den açıklama

Bu konularda ilginizi çekebilir