Milliler moral verdi

A Milli Takımımız 2016 Avrupa Şampiyonası yolunda deplasmanda Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 9. maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenerek hanesine çok önemli 3 puan kazandırdı.

Grubu üçüncü olarak tamamlayıp play-off turuna kalabilmek için Hollanda'yla kıyasıya bir rekabetin içinde olan milliler, rakibinin Kazakistan deplasmanında 2-0 galip gelmesinin ardından, güçlü rakibi Çek Cumhuriyeti'ni deplasmanda 2-0 mağlup ederek avantajını sürdürdü.

Oldukça çekişmeli geçen maçın ikinci yarısında sonuca giden milli takım, 62. dakikada Selçuk İnan'ın penaltıdan bulduğu golle öne geçip, 79. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun golüyle skoru belirledi.

Ay-Yıldızlı ekip, ilk maçı İstanbul'da 2-1 kaybettiği Çek Cumhuriyeti'ne ikinci müsabakada 2-0 üstünlük yakalarken, rakibine karşı deplasmandaki ilk galibiyetine de imza attı.

İzlanda maçında 1 puan yetecek

A Milli Takım'ın play-off etabına kalabilmesi için 13 Ekim Salı günü Konya'da İzlanda ile yapacağı maçtan alacağı 1 puan yeterli olacak.

Grupta 15 puanla 3. durumda bulunan milli takım, 2 puan gerisinde bulunan ve averaj üstünlüğünü elinde bulundurduğu Hollanda'nın son maçını kazanması halinde dahi adını play-off etabına yazdıran taraf olacak.

Son 2 maçta 5 gol

Milliler, kötü başladığı Avrupa Şampiyonası elemelerindeki son 2 maçında 5 gole imza attı.

Gruptan üçüncü olarak çıkıp play-off etabına kalma yolunda kritik maçlara çıkan milliler, Konya'da 3-0 kazandığı Hollanda karşılaşmasının ardından, grubun bir diğer güçlü ekibi Çek Cumhuriyeti'ni de rakip sahada 2 golle devirmeyi başardı.

Siyah bantla çıktık

Türk futbolseverler, Çek Cumhuriyeti karşısında A Milli Futbol Takımı'na büyük destek verdi. Müsabakayı izlemek için 21 bin izleyici kapasiteli Generali Arena'da yerlerini alan taraftarlar, kendilerine ayrılan bölümü doldurururken, diğer tribünlerde de oldukça fazla sayıda Türk futbolseverin olması dikkati çekti.

Taraftarlar, maç öncesi ve müsabaka esnasında yaptıkları tezahüratlarla A Milli Takım'ın itici gücü oldular. Çek taraftarların müsabakaya ilgisi ise yüksek olmadı ve statta yer yer boşluklar göze çarptı.

Müsabakayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile bazı yöneticiler de takip etti.

Öte yandan, A Milli Futbol Takımı, Ankara'da meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenler ve yine terör saldırısında şehit olan polisler için sahaya siyah bant takarak çıkarken, müsabaka öncesi saygı duruşunda bulunuldu.