Premier Lig'de şampiyon Leicester City

Sezon başında Premier Lig liderliğine 5 bine 1 oranda şans tanınan Leicester City, sezonun bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Mücizeler yaratan kulübün kasasına 150 milyon sterlinin girmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Premier Lig lideri Leicester City, en yakın takipçisi Tottenham Hotspur'un deplasmanda Chelsea ile berabere kalmasıyla bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

1990 yılından bu yana Chelsea'yi Stamford Bridge Stadı'nda yenemeyen Tottenham Hotspur, 35. dakikada Kane ve 44. dakikada Heung-min Son'ın attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın 58. dakikasında Cahill ile farkı bire indiren evsahibi ekip, 83. dakikada Belçikalı futbolcusu Hazard ile skora dengeyi getirdi. Şampiyonluk yarışını sürdürmek için mutlak galibiyete ihtiyacı olan konuk ekip, kalan dakikalarda skor üretemedi ve mücadele 2-2 berabere tamamlandı. Daha önce verdiği demeçte Tottenham'ın şampiyon olmasını istemediğini söyleyen Hazard, 3 Mayıs 2015'ten bu yana Stamford Bridge'deki ilk golünü kaydetti.

Manchester United ile deplasmanda 1-1 berabere kalan ve Chelsea-Tottenham derbisinin sonucunu bekleyen Leicester City, bitime iki hafta kala 77 puanla tarihinin ilk şampiyonluğunu ilan etti.

Şampiyon Leicester City, 7 Mayıs Cumartesi günü sahasındaki son maçında Everton'ı ağırlayacak.

1'e 5 bin 

Bahisçiler sezon başında, geçen yıl son 9 maçta 22 puan alarak küme düşmekten zor kurtulan ve "Yine küme düşmemeye oynar" denilen Leicester City'nin şampiyonluğuna 1'e 5 bin veriyordu.

150 milyon sterlin

İngiltere Premier Lig'de şampiyonluğa ulaşan Leicester City'nin, bu başarısı sayesinde 150 milyon sterlin (yaklaşık 618 milyon lira) gelir elde etmesi bekleniyor.

Spor verileri hakkında analiz yapan Repucom firmasının araştırmasında, şampiyonluk ödülü, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılım payı, maç biletlerinden ve kulüp ürünlerinin satışından elde edeceği miktar ile Leicester City'nin 150 milyon sterlin gelir elde edebileceği belirtildi.