Rıza Çalımbay istifa etti

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Rıza Çalımbay, görevinden istifa etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktör Rıza Çalımbay düzenlediği basın toplantısı ile istifa ettiğini açıkladı.

Hilton Oteli'nde yaptığı basın toplantısında takımdan ayrıldığı için üzgün olduğunu söyleyen Rıza Çalımbay, "Anlaşırken bazı şartlar koyarak anlaştık. Bazı olaylardan dolayı istifa etmek zorunda kaldım. Ben buradan ayrılmak istemiyordum. Şahsım olarak bir problemim yok. Bir teknik adam olarak hiçbir sorun yaşamadım. Biz bu anlaşmayı yaparken bu sene transfer yasağımız olduğu için kadroyu korumalarını istedim. 

Takımı bir arada tutmalarını istedim. Bazı pürüzler çözülmedi. Ben 2 gün önce buraya geldim. Kamp başlamadan bazı şeyleri çözmemiz gerekirdi. Bazı şeylerde ortak karar alamadık. Yönetimin kendilerine göre haklı yönleri vardır. Bende teknik direktör olarak takıma emeği geçmiş olanları dışarıda bırakmanın doğru bir hareket olmadığını gördüm. Bir orta yolun bulunması gerekirdi. Fikir ayrılığımız nedeniyle izin istedim ve kendilerine faydalı olamayacağımı söyledim" dedi.

Herhangi bir takımla anlaşmadığına dikkat çeken Çalımbay, "Zor şartlarda çok iyi bir takım yarattık. Çok iyi bir takım bırakıyoruz. Gelen arkadaşımızın şansı bu olacak. Transfer yasağının olması bir dezavantaj değil. Kadronun korunması gerekir. Kafanızda bir yer ile anlaştığım düşüncesi olmasın. Ben buraya kamp kadrosu ile ilgili çalışmaya geldim. Netleştirmeye gelmiştim. Kimseye kırgınlığım yok" diye konuştu. 

Toplantıda Servet ve Sinan konusuna değinen Çalımbay, "Onlar haksız olabilirler. Bir baba, bir ağabey gibi onları kollamamız gerekiyordu. Servetin istatistik performansı ortada. Sinan Kaloğlu’nun attığı goller belli. Ama olmadı. Yönetimin kendine göre haklı gerekçeleri olabilir ama uzlaşma sağlanabilirdi. Yapacak birşey yok" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir