Şampiyonlar Ligi bileti VakıfBank’ın

Sultanlar Ligi Üçüncülüğü için Eczacıbaşı Vitra ile karşılaşan VakıfBank, rakibini ilk maçta olduğu gibi yine mağlup ederek önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alma hakkı kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şampiyonlar Ligi'ni şampiyonlukla tamamladıktan sonra lige 3-0'lık Eczacıbaşı Vitra galibiyetiyle dönen VakıfBank, rövanşı da kazanarak Vestel Venus Sultanlar Ligi'ni üçüncü sırada tamamladı. Karşılaşmanın ilk iki setini 25-20 önde tamamlayarak Şampiyonlar Ligi biletini cebine koyan VakıfBank, kadroda rotasyona gittiği üçüncü seti 25-21 geride tamamladı. Dördüncü sette ise rakibine 25-18 üstünlük kuran sarı-siyahlılar, maçı 3-1 kazandı.

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Giovanni Guidetti, "Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde olabilmek için gereken dereceyi aldığımız için çok mutluyuz, önemli bir iş başardık. Özellikle son üç haftada yardımcılarım çok iyi iş çıkardı, onlara özellikle teşekkür etmek istiyorum. Türkiye Ligi'ni yarı finalde kaybettikten sonra ayağa kalkmak da Şampiyonlar ligi Şampiyonu olduktan sonra tekrar bu seriye konsantre olmak da kolay değildi. Ancak takım olarak bunu başardık, tekrar söylüyorum özellikle yardımcılarım bu serinin kazanılmasında başroldeydi. Oyuncularım da bir önceki maçta da bugün de çok iyi performans sergiledi" dedi.