Şampiyonlar Ligi'nde doping şoku

Dinamo Zagreb'in Arsenal'ı ağırladığı Şampiyonlar Ligi maçının ardından ev sahibi takımın Hırvat futbolcusu Ademi'nin doping testinin pozitif çıktığı açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta oynanan Dinamo Zagreb-Arsenal maçının ardından, ev sahibi ekibin Hırvat futbolcusu Arijan Ademi'nin doping testinin pozitif çıktığı bildirildi. 

Dinamo Zagreb Kulübü'nden yapılan açıklamada, 16 Eylül'de oynanan ve Hırvat ekibinin 2-1 kazandığı karşılaşmadan sonra yapılan kontrollerde, 24 yaşındaki Ademi'den alınan doping numunesinde pozitif bulguya rastlandığı belirtildi. 

UEFA'nın başlattığı disiplin prosedürünün, futbolcudan alınacak B numunesinin sonucuna göre tamamlanacağı hatırlatıldı. 

Açıklamada ayrıca, Dinamo Zagrebli futbolcuların Avrupa ve lig maçları için defalarca doping kontrolüne tabi tutulduğu ve şimdiye kadar bu tip bir sorunla karşılaşılmadığı aktarıldı. Ademi'nin geçen sezon 6 kez girdiği doping testlerinin hiçbirinin pozitif çıkmadığı da ifade edildi. 

Hırvatistan'da oynanan "Devler Ligi" F Grubu ilk hafta mücadelesinde Dinamo Zagreb, orta sahada görev yapan Ademi'nin 90 dakika sahada kaldığı maçta İngiliz temsilcisi Arsenal'ı Pivaric ve Fernandes'in golleriyle 2-1 yenmişti. Arsenal'ın tek golünü Walcott kaydetmişti.