Şampiyonlar Ligi'nde gol yağmuru

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün gece oynanan grup maçlarına farklı skorlar damgasını vurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün gece 5. hafta maçları oynandı. Oynanan karşılaşmalara bol gollü skorlar damgasını vururken, Bayern Münih ve Barcelona gruptan çıkmayı garantiledi. 

Barcelona 6-1 Roma

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Barcelona, sahasında konuk ettiği Roma'yı 6-1'lik skorla devirdi ve gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi.

Uzun süreli sakatlığının ardından ilk kez 11'de sahaya çıkan Lionel Messi, iki gol bir asistlik performansıyla maça damgasını vurdu.

645645-001.jpg

Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Barcelona, 15. dakikada Luis Suarez'in golüyle öne geçerken, 18. dakikada sahneye Lionel Messi çıktı ve şık bir golle durumu 2-0'a getirdi.

Gollerin ardından oyunun kontrolünü elden bırakmayan Katalan devi, 44. dakikada Luis Suarez'in golüyle farkı üçe çıkarttı ve ilk 45 dakika Barcelona'nın 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Barcelona ikinci yarıda da oyunun hakimiyetini bırakmadı. 56'da Gerard Pique durumu 4-0'a getirirken, 59. dakikada Lionel Messi kendisinin ikinci, takımının beşinci golünü kaydetti: 5-0.

76. dakikada oyuna giren Salih Uçan, 77'de Neymar'ı ceza sahası içinde düşürünce Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Neymar'ın vuruşunda Szczesny'den dönen topu Adriano tamamladı ve durum 6-0 oldu.

82. dakikada ise bu kez Roma bir penaltı atışından yararlanamadı. Bartra'nın Dzeko'yu düşürmesiyle kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Bosna Hersekli oyuncunun vuruşunda Ter Stegen gole izin vermedi.

Maçın sonucunu belirleyen gol ise 90+1'de Dzeko'dan geldi ve Barcelona 90 dakika sonunda üç puanı hanesine yazdırdı: 6-1

Barcelona bu galibiyetle puanını 13'e yükseltirken, Roma ise 5 puanda kaldı.

Bayern Münih 4 - 0 Olympiakos

Bayern Münih, sahasında ağırladığı Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 4-0 mağlup etti.

Allianz Arena'da oynanan ve 70 bin seyircinin izlediği karşılamada Alman ekibi ilk yarıyı Douglas Costa, Robert Lewandowski ve Thomas Müller'in 20 dakika içinde attığı gollerle 3-0 önde kapadı.

53453.jpg

52. dakikada Olympiakos hücumunda Brown Ideye'yi ceza sahasına girmeden önce düşüren son adam pozisyonundaki Holger Badstuber kırmızı kart gördü. Bu dakikadan sonra 10 kişi mücadele eden ev sahibi ekip, 70. dakikada Kingsley Coman'ın golüyle skoru 4-0 yaptı.

Kalan dakikalarda Costa, Müller ve Kimmich ile gol pozisyonları yakalayan, ancak bunlardan yararlanamayan Bayern Münih, karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı.

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Hollandalı yıldız Arjen Robben, 30. dakikada oyundan çıkarıldı. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, hafif kas ağrıları çeken Robben'in oyundan alınmasının önlem amaçlı olduğu belirtildi.

Bu sonuçla Bayern Münih 12 puanla F Grubu'ndan lider çıkmayı garantiledi. Olympiakos ise 9 puanla ikinci sırada kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin diğer sonuçları;

E Grubu

BATE (Belarus) - Bayer Leverkusen (Almanya): 1-1
Barcelona (İspanya) - Roma (İtalya): 6-1

F Grubu

Arsenal (İngiltere) - Dinamo Zagreb (Hırvatistan): 3-0
Bayern Münih (Almanya) - Olympiakos (Yunanistan): 4-0

G Grubu

Porto (Portekiz) - Dinamo Kiev (Ukrayna): 0-2
Maccabi Tel-Aviv (İsrail) - Chelsea (İngiltere): 0-4

H Grubu

Zenit (Rusya)-Valencia (İspanya): 2-0
Olympique Lyon (Fransa) - Gent (Belçika): 1-2