Sergen Yalçın'a ceza yok

PFDK, Galatasaray maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilen Sergen Yalçın'a ceza vermedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilen Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın için ceza tayinine yer olmadığına karar verdi.

PFDK'nın bugün yaptığı olağanüstü toplantısında aldığı karar şöyle:

"Medicana Sivasspor Kulübü idarecisi Ali Rıza Sergen Yalçın hakkında, 30.04.2015 tarihinde oynanan Galatasaray - Medıcana Sivasspor Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında sportmenliğe aykırı açıklamada bulunmasından dolayı sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına karar verilmiştir."

Sergen Yalçın ne demişti?

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray'a 4-1 mağlup olan Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın, maç sonu hayli sert açıklamalarda bulunmuştu.

Müsabakadaki hakem yönetimine de tepki gösteren Yalçın, şunları söyledi:

"Hep Türkiye'de futbolun gelişiminden söz ediyoruz. Saha içinde bir takıma bu kadar tolerans gösterilirse, böyle hakem kararları verilirse olmaz. Bu hakem yönetimleriyle bir Anadolu takımının kupada bir yerlere gelmesine imkan yok, mümkün değil. Fark açıldıktan sonra ise lehimize düdükler gelmeye başladı. Çok üzgünüm ama kaybettiğimiz için değil. Türk futbolunun bu şekilde hiçbir yere gelmeyeceğinden dolayı üzgünüm."