Trabzonspor 0-2 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Galatasaray'ı mağlup ederek zirve yarışını sarsan Trabzonspor, şampiyonluğun diğer iddialı adayı Beşiktaş'ı ağırladığı karşılaşmada sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Liderlik koltuğu yeniden Beşiktaş'a geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmada konuk ekip 2-0 kazanarak liderlik koltuğunu geri aldı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü, ikinci devrede Daniel Opare'nin yerine oyuna giren Demba Ba kaydetti. Yabancı kontenjanından dolayı kulübede oturan oyuncu, 57'de Avni Aker çimlerine adımını atarken 1 dakika sonrasında golü buldu. Siyah beyazlılarda kapanışı son saniyelerde Mustafa Pektemek yaptı.

Ev sahibi Trabzonspor gol pozisyonu bulmakta güçlük çektiği maçta ilk isabetli şutunu 89'da çekti.

Alınan bu sonucun adından Beşiktaş puanını 64 yaparken, Trabzonspor 47 puanda kaldı. Ligin bir sonraki haftasında siyah beyazlılar, Gaziantepspor ile karşılaşacak. Trabzonspor ise Çaykur Rizespor ile mücadele edecek.

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Beşiktaş arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmada bordo-mavili takımın golcü oyuncusu Oscar Cardozo ile siyah-beyazlıların Sengalli golcüsü Demba Ba, yedek kulübesinde yer alarak ilk 11'de forma giyemediler. 

Bordo-mavili takımın üç büyük rakibi olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı maçlarda gol atmayı başaramayan Paraguaylı oyuncusu Oscar Cardozo'nun geçirdiği gribal enfeksiyon nedeniyle yorgun ve halsiz olduğu için teknik direktör Yanal tarafından yedek kulübesinde oturtulduğu bildirildi. 

Ligde 15 gol ile gol krallığı yarışında ön sıralarda yer alan ve geçen hafta da üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle Gençlerbirliği maçında da forma giyemeyen Cardozo ile aynı maçta sakatlanan Malili forvet Yatabare'nin yokluğunda Deniz Yılmaz, tek forvet olarak görev yaptı. 

Cardozo'nun "büyük" maçları 

 Ligin ikinci haftasında Fenerbahçe ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve 0-0 sona eren karşılaşmada sakatlığı nedeniyle görev almayan Cardozo, daha sonra İstanbul'da 3-0 kazanılan Galatasaray maçında 87 dakika oyunda kalmasına karşın gol kaydedemedi. 

Beşiktaş'a Konya'da 3-0 mağlup olunan karşılaşmada da 90 dakika forma giyen Cardozo,  İstanbul 'da 0-0 biten Fenerbahçe maçında da 90 dakika sahada kalmasına karşın gol atma başarısı gösteremedi. 

Paraguaylı futbolcu, ligin 27. haftasındaki Galatasaray maçında da 83 dakika sahada mücadele etti ancak gol atamadı. 

Trabzonspor'da 5 eksik 

Trabzonspor'da sezonu kapayan Aytaç Kara, Belkalem ve Onur Recep Kıvrak'ın yanı sıra Musa Nizam  ile geçen hafta Gençlerbirliği maçında  sakatlanan Malili forvet Yatabare maç kadrosunda yer almadı. 

Teknik direktör Ersun Yanal, Gençlerbirliği maçından farklı olarak savunmanın sağında Salih Dursun'un yerine Bosingwa'yı bu kez oynattı. Stoper de Aykut Demir, Uğur Demirok ikilisi görev yaptı. 

Waris yedek kulübesinde oturtulurken Özer Hurmacı  bu kez 11'de yer alan oyuncu oldu. Gençlerbirliği maçında yüzüne darbe alan Mustafa Akbaş ise koruyucu maske ile sahaya çıktı. 

Maç öncesi dağıtılan ilk esame listesinde İshak Doğan ilk 11'de yer alırken sonra basın mensuplarına ikinci bir liste verildi. Bu listede bu kez İshak Doğan'ın 18 kişilik listede yer almaması dikkati çekti. 

Demba Ba, yabancı kontenjanı tercihi 

Beşiktaş'ın ligde 16 gol ile en golcü oyuncusu olan Senegalli Demba Ba, yabancı kontenjanı nedeniyle 11'de kendine yer bulamadı. 

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic, savunmada kart cezalıları Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş ile sakatlıkları bulunan Veli Kavlak, Tolga Zengin ve İsmail Köybaşı'nın yokluğunda yabancı kontenjanı konusunda tercihini savunmanın sağında Opare'yi oynatarak yaptı.  

Ligin en son 23. haftasındaki Medicana Sivasspor maçında forma giyen Opare, 5 hafta sonra formasına kavuştu. 

Geçen hafta Kardemir Karabükspor maçında Demba Ba ile çift forvette görev yapan Mustafa Pektemek, bu kez forvette tek görev yaptı. 

Siyah beyazlı takımın Kardemir Karabükspor maçına göre 2 değişiklik yaşandı. Demba Ba ile Serdar Kurtuluş bu kez 11'de yer alamayan isimler olurken Opare ve Olcay Şahan sahaya çıktılar. 

Beşiktaş'ta Kardemir Karabükspor karşısında sakatlanan Ersan Gülüm de düzelmesinin ardından 11'de yer bulan bir başka isim oldu.  

Onur ve Tolga buluştu 

Trabzonspor'da daha önce birlikte forma giyen bordo-mavili takımın kalecisi Onur Recep Kıvrak ile siyah-beyazlıların kalecisi Tolga Zengin maç öncesi saha kenarında bir araya geldiler. 

Sakatlığı olmasına karşın takımına destek olmak için kafileyle memleketi Trabzon'a gelen Tolga Zengin ile uzun süreli sakatlığı bulunan Onur Recep Kıvrak maç başlamadan bir süre yedek kulübesinde oturarak sohbet ettiler. 

Her iki takımın kaptanları, tribünde de yan yana karşılaşmayı izlediler. 

Trabzon Erdoğdu Lisesi'nden şampiyonluk turu 

Guatemala'da düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nda Brezilya'yı finalde 2-1 yenerek büyük bir başarıya imza atan  Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Futbol Takımı kazandıkları şampiyonluk kupasıyla maç öncesi tur attılar. 

Tribün önlerinde tur atan futbolcular, taraftarlarla sevinçlerini yaşadılar. 

Taraftar ilgisi 

Trabzonspor taraftarlar karşılaşmaya oldukça ilgi gösterdi. 

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın maraton tribünün kenarlarında boşluklar gözlenirken yaklaşak 15 bin dolayında taraftar bordo-mavili takımı destekledi. 

Trabzonspor taraftarları kapalı tribünün bulunduğu yere maç başlamadan 10. Yıl Marşı eşliğinde Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı ve "İlk defa Samsun'a ayak bastığım zaman bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım" yazılı dev pankart açtılar. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve her iki takımın bazı yöneticileri protokol tribünden karşılaşmayı izlediler. 

Trabzonspor'un unutulmaz yabancı oyuncuları arasında yer alan Gineli İbrahima Yattara da Trabzon'a gelerek karşılaşmayı izledi.