TT Arena'da 236 milyon euroluk derbi

Transfermarkt verilerine göre Galatasaray ile Fenerbahçe'nin toplam piyasa değeri 236 milyon euroyu aşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında yarın karşı karşıya gelecek Galatasaray ile Fenerbahçe'nin toplam piyasa değeri 236 milyon euroyu geçiyor.

Almanya'nın "Transfermarkt" internet sitesine göre, Türk Telekom Arena'daki derbi maça ev sahipliği yapacak Galatasaray, 100 milyon euroluk değere sahip. Konuk takım Fenerbahçe ise 136 milyon euroluk değerliyle rakibine karşı önemli bir üstünlük kurdu.

İki takım futbolcuları arasında piyasa değeri en yüksek futbolcu Galatasaray'ın deneyimli file bekçisi Fernando Muslera ön plana çıktı. Muslera, 14 milyon euroluk değeriyle iki takım oyuncuları arasındaki en pahalı oyuncu oldu.

Muslera'nın ardından, Fenerbahçe'nin İngiltere'nin Sunderland takımından kiraladığı Hollandalı Jeremain Lens, 12 milyon euroluk değeriyle en pahalı ikinci futbolcu olurken, bu oyuncuları 11,5 milyon euro ile sarı-lacivertlilerin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer takip etti.

En pahalı yerli Mehmet Topal

İki takım futbolcuları arasında en değerli Türk oyuncu, Fenerbahçe'nin milli orta sahası Mehmet Topal. Mehmet, 8,5 milyon euroluk değeriyle yerli futbolcular arasında ilk sırada bulunurken, deneyimli oyuncuyu yedişer milyon euro değerleriyle sarı-lacivertli ekipten Ozan Tufan ve Alper Potuk izledi.

Galatasaray'daki en pahalı yerli futbolcu olarak da Gençlerbirliği'nden devre arasında kadroya katılan stoper Ahmet Çalık, 5 milyon euroluk değeriyle ön plana çıktı.

Galatasaray'ın en değerlisi Muslera

Galatasaray'da en pahalı futbolcu, 14 milyon euroluk değeriyle Uruguaylı kaleci Fernando Muslera oldu. Muslera'yı 9 milyon euroluk değeriyle Hollandalı yıldız Wesley Sneijder ile 8 milyon euroluk değeriyle Portekizli genç oyuncu Armindo Bruma takip etti.

Fenerbahçe'de en pahalı oyuncu Lens

Fenerbahçe'de piyasa değeri en yüksek oyuncu Hollandalı Lens gösterildi. Lens'in 12 milyon değerle listenin en üstünde yer aldığı sarı-lacivertlilerde Kjaer 11,5 milyon euro ile ikinci, Birleşik Arap Emirlikleri'nin El Ehli takımından kiralanan Moussa Sow 11 milyon euroluk değeriyle üçüncü sırada yer aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir