Türkiye EURO 2024 adayı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören Euro 2024 adaylık başvurusu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım Demirören, “Türkiye olarak 2 Mart'ta, EURO 2024 adaylık başvurumuzu yapacağız” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve TFF Başkanı Yıldırım Demiören EURO 2024 ev sahipliği adaylık toplantısı düzenledi. Yıldırım Demirören, “Türkiye olarak 2 Mart'ta, EURO 2024 adaylık başvurumuzu UEFA'ya yapacağız.” dedi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği adaylığımız 2 Mart'ta UEFA'ya yapılacak resmi başvuru ile başlayacak. Son dosya Nisan 2018’de UEFA’ya sunulacak ve karar 2018 Eylül ayında açıklanacak.

Türkiye'nin her organizasyonu yapabileceğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bugün önemli bir başlangıcın duyurusunu yapıyoruz. Federasyon başkanımızla bir kaç zamandır görüşüyoruz. Öncelikle sayın cumhurbaşkanımızın olurunu aldık, sayın başbakanımızın Avrupa Futbol Şampiyonası’na adaylık başvurusu için onayını aldık. İnşallah sonuçları ülkemiz için güzelliklere sebep olur. 3 Mart 2017 tarihi olan adaylık niyetlerini açıklamak için son tarih. Federasyonumuz başvurusunu yapacak ve süreç ilerleyecek. Türkiye özellikle son yıllarda stadyumlar konusunda büyük bir atılım içine girmiştir. Türkiye sportif anlamda dünyadaki her organizasyonu yapabilecek kuvvettedir” açıklamasında bulundu.

PSG'den Barcelona'ya 4 farkPSG'den Barcelona'ya 4 fark

 

Bu konularda ilginizi çekebilir