Türkiye kupası Galatasaray'ın

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde gülen taraf, Podolski'nin attığı tek golle Sarı-Kırmızılılar oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası'nı, finalde Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Galatasaray kazandı.

Finale, rakibine göre daha istekli ve baskılı başlayan Galatasaray, 6. dakikada Podolski'yle net bir fırsatı değerlendiremedi. Podolski'nin uzaktan şutlarıyla gole yaklaşan sarı-kırmızılılar, aradığı golü 30. dakikada Alman yıldızıyla buldu. Korner organizasyonu sonrası Podolski'yle öne geçen Galatasaray'ın golden sonra temposu düştü. Skoru koruyan sarı-kırmızılılar, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

6. dakikada Emre Çolak'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanına ortaladığı topu Selçuk İnan kafayla arkaya aşırttı. Arka direğe hareketlenen Podolski'nin gelişine vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

9. dakikada Sneijder'in pasıyla ceza alanı dışında buluşan Podolski'nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Fabiano topu yumruklarıyla uzaklaştırdı. 

13. dakikada Podolski'nin ceza alanı dışı sağ çaprazında yerde kalmasıyla kazanılan serbest vuruşta topun başına Sneijder, Selçuk İnan ve Podolski geçti. Bu üçlünün organize kullandığı serbest vuruşta topu önüne alan Podolski sol ayağıyla sert bir şut çıkardı ancak kaleci Fabiano, sağına gelen topu güçlükle çeldi.

26. dakikada Nani, soldan taşıyarak ceza alanına girdiği topu, daha uygun durumdaki Alper Potuk'a aktardı. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda araya giren Galatasaray savunması meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

30. dakikada Galatasaray öne geçti. Emre Çolak'ın sağdan kullandığı kornerde altıpas önüne düşen topu Denayer kafayla içeri çevirdi. Kale sahasında bulunan Podolski, arka direkte uygun durumda kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

39. dakikada Nani'nin sağdan kullandığı kornerde altıpas önüne düşen topa Mehmet Topal kafayla vurdu ancak iyi yer tutan Muslera, meşin yuvarlağın sahibi oldu. 

42. dakikada Nani, soldan kullandığı serbest vuruşta topu sert bir şekilde ceza alanı içine kesti ancak kimsenin dokunamadığı top az farkla yandan auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı

İkinci yarıya skor avantajıyla başlayan Galatasaray, Sneijder'in yerine Chedjou'yla başlayarak ilk yarıya oranla daha defansif bir görüntü ortaya koydu. Rakibine pozisyonlar vermeye başlayan sarı-kırmızılılar, istediği ani atakları da yapamadı. Rakibinin baskısına rağmen kalesini gole kapatan Galatasaray, rakip kalede gol de bulamadı. Sarı-kırmızılılar, ilk yarıda bulduğu golle maçı 1-0 kazandı ve kupayı müzesine götürdü. 

Kupaya kazanmak için mutlak gol bulması gereken Fenerbahçe, ikinci yarıya Van Persie'nin yerine Fernandao'yla başladı. Daha fazla topa sahip olan sarı-lacivertlilerde 62. dakikada Ba'nın kafa vuruşunda top direkten döndü. Rakibine baskı kuran Fenerbahçe, 53. dakikada Şener Özbayraklı'nın sağdan ortasında penaltı noktası civarında yükselen Fernandao'nun kafayla vurduğu top, uzak köşeden auta çıktı. Karşılaşmanın son bölümünde baskısını iyice artıran sarı-lacivertliler, rakibinin savunmasını geçemedi ve sahadan yenik ayrıldı.

55. dakikada Ba'nın yaklaşık 40 metreden çıkardığı şutta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

62. dakikada Fenerbahçe atağında top direkten döndü. Nani'nin soldan kullandığı serbest vuruşta kaleci Muslera, kale sahasına gelen topu yumrukla uzaklaştırmak istedi ancak meşin yuvarlak kısa düştü. Burada bulunan Ba'nın, seken topa kafayla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak iki direğin birleştiği yere çarparak, oyun alanına döndü, Podolski tehlikeyi uzaklaştırdı. 

65. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun sağdan ortaladığı topta Fenerbahçe savunması bir anlığına duraksarken, altıpas önünde uygun durumda kalan Denayer, meşin yuvarlağa kafayı vurdu ancak kaleci Fabiano, son anda topu tokatlayarak kornere çeldi.

90+3. dakikada topla sağdan ceza alanına giren Nani'nin ortasında savunmadaki Chedjou ters bir vuruş yaptı ancak kaleci Muslera, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

Finali 1-0 kazanan Galatasaray kupanın sahibi oldu.

Galatasaray kupasını kaldırdı

Galatasaray, düzenlenen törenle kupasını aldı.

Antalya Stadı'nda yapılan maçı Lukas Podolski'nin golüyle 1-0 kazanan Galatasaraylı futbolcular, karşılaşmanın son düdüğüyle büyük sevinç yaşadı. Sevince, yedek kulübesindeki oyuncular ile teknik ve idari ekip de dahil olurken, sarı-kırmızılılar, saha ortasında sevinç yumağı oluşturdu.

Galatasaray takımı, şampiyonluğu daha sonra taraftarıyla kutladı. Futbolcular ile taraftarlar, karşılıklı tezahürat yaptı.

Saha ortasında kurulan platformda önce karşılaşmayı yöneten hakemler Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar ve Serkan Çıkar'a plaketleri verildi ve madalya seremonisine geçildi.

Sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olarak tamamlayan sarı-kırmızılı teknik ekip ve oyunculara madalyaları Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF Başkan Vekili Ali Dürüst tarafından verildi.

Galatasaraylı oyuncular şampiyonluk kupasını Bakan Kılıç, Demirören ve Dürüst'ün elinden aldı. Bu sırada törenin yapıldığı platform, Fenerbahçe taraftarlarının boşalttığı tribüne bakarken, Galatasaraylı oyuncular, yüzlerini sarı-kırmızılı taraftarlara dönerek kupayı kaldırdı. 

Oyuncular, daha sonra kupayla sahada sevinç turu attı. 

Finalin en değerlisi Podolski

Ziraat Türkiye Kupası finalinin en değerli oyuncusu Galatasaraylı Lukas Podolski oldu.

Finalin tek golünü kaydeden Alman futbolcu, karşılaşmayı takip eden basın mensuplarının oylarıyla en değerli oyuncu seçildi. 

Fenerbahçe, seremoniye çıkmadı

Final maçını kaybeden Fenerbahçe, kupa ve madalya törenine katılmadı.

Fenerbahçeli futbolcular, maçın bitimiyle soyunma odasına girerken, madalya ve kupa töreni için yeniden sahaya dönmedi.

Demirören'e tepki

Galatasaray taraftarları, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e tepki gösterdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile kupa töreni için kurulan platforma gelen Demirören, Galatasaray taraftarının ıslıklı protestosuyla karşılaştı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, kısa süreli protestolarından sonra "Yeter Yıldırım Demirören" şeklinde tempo tuttu.

Süper Kupa maçı Beşiktaş-Galatasaray arasında

Galatasaray, Türkiye Kupası'nı kazanarak, TFF Süper Kupa'da Beşiktaş'ın rakibi oldu.

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Türkiye Kupası'nın sahibi Galatasaray arasındaki TFF Süper Kupa maçı 11 Ağustos'ta oynanacak. Müsabakanın yapılacağı stat Türkiye Futbol Federasyonu tarafından daha sonra açıklanacak.