Ve Markovic İstanbul'da

Fenerbahçe'nin, transferi için görüşmelerine başladığı Liverpool'un futbolcusu Lazar Markovic İstanbul'a geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe, özellikle transfer yapmak istediği sağ kanat oyuncusunu İngiltere'de buldu.

Sarı-lacivertliler, Liverpool'un Sırp oyuncusu Lazar Markovic'i kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

Markovic'in ilk açıklamaları

21 yaşındaki genç oyuncu, akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. Sırp futbolcu, hava alanında açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu söyleyen Markovic, "Büyük taraftara sahip önemli bir kulüp Fenerbahçe. Burada mutlu ve başarılı olacağımı düşündüğüm için gelmeye karar verdim" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe hakkında Mateja Kezman ve Milos Krasic'ten bilgi aldığını belirten Markovic, sarı lacivertli kulüpte müthiş oyuncular olduğunu ve Fenerbahçe'de olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

Fenerbahçe'nin Markovic'le 1 yıllık kiralık sözleşme imzalaması bekleniyor.

Sow'un yerine de transfer!

Transfer sezonunun flaş takımı Fenerbahçe son güne kadar çalışmalarını sürdürecek. Sarı lacivertli yönetim Sow'un yerine bir transfer yapabilmek için mesai harcıyor.

Liverpool'dan Lazar Markoviç'i kadrosuna kattığı takdirde 11.transferini yapmış olacak Fenerbahçe'de hareketlilik bitmiyor. Son anda bir pürüz çıkmadığı takdirde Markoviç'i satın alma opsiyonu olmadan 1 yıllığına kiralayacak Fenerbahçe yönetimi, Moussa Sow'un beklenmedik ayrılığı üzerine yeniden harekete geçti. Bu bölgeye bir oyuncu transfer edebilmek için transfer listesine yoğunlaşan yönetim çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde yürütmeye özen gösteriyor.

Bu bölge haricinde başka bir transfer düşünmeyen Fenerbahçe, bu transferi de yaparsa transfer sezonunu 12 transferle kapatmış olacak.

Markovic kimdir?

21 yaşındaki Markovic, genç yaşına rağmen yaptığı yüksek bonservis bedelli transferlerle adından söz ettirdi.

Sırp futbolcu, 2013 yılında ülkesi takımlarından Partizan'dan Portekiz'in köklü kulübü Benfica'ya 10 milyon euroya transfer oldu. Bu takımda bir yılda gösterdiği performansla İngiliz ekibi Liverpool'un dikkatini çeken 21 yaşındaki futbolcu, 25 milyon euroya İngiltere'nin yolunu tuttu.

İngiliz ekibine büyük ümitlerle transfer olan Markovic, geçen sezon tüm kulvarlarda 34 maça çıkıp, 3 gol kaydetti. Orta sahanın her iki kanadında da görev yapabilen Markovic, özellikle süratiyle dikkati çekiyor. Markovic, Sırbistan Milli Takımı'nın formasıyla ise 20 maça çıkıp, 3 gol attı.